Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συζήτηση του Βιολογικού προτείνουν οι Μ. Πατσιαντάς και Ν. Κανελλής
Συζήτηση του Βιολογικού προτείνουν οι Μ. Πατσιαντάς και Ν. Κανελλής

Συζήτηση του Βιολογικού προτείνουν οι Μ. Πατσιαντάς και Ν. Κανελλής

Πρόταση για συζήτηση του θέματος του Βιολογικού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου , κατέθεσαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς και . Κανελλής προς τον πρόεδρο του Σώματος Γ. Μουλά.

Όπως αναφέρουν οι δύο σύμβουλοι “Η μονάδα του Βιολογικού, που είναι η βασικότερη υποδομή που υπάρχει στην πόλη μας και προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εμφανίζει προβλήματα δυσλειτουργίας. Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά το σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Βιολογικού με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων δειγμάτων επεξεργασμένου λύματος, που ελήφθησαν στις 14-12-2016 από τη της Περιφερειακής Ενότητας .

Συγκεκριμένα, τα ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτελέσματα μετρήσεων της ανωτέρω αρμόδιας κατά νόμο Υπηρεσίας αποδεικνύουν ότι ουσιαστικά στον Βιολογικό δεν λειτουργεί η διαδικασία απολύμανσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Αμέσως στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΜΒ  δήλωσε σε συνέντευξη ότι «η ΜΒ προτίθεται να αναθέσει σε ιδιώτη τη και λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού».

Έχοντας ως βασική θέση μας τη διαφύλαξη του δημοτικού κοινωφελούς χαρακτήρα όλων των δραστηριοτήτων της και συμμεριζόμενοι την ίδια αγωνία των συμπολιτών μας, ανησυχούμε σοβαρά για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής και είμαστε απόλυτα αντίθετοι  σ' αυτό το σενάριο της εκχώρησης σε ιδιώτη του Βιολογικού που επιδιώκεται  από τη διοίκηση της με πρόσχημα τη του κόστους λειτουργίας. Ουδείς μας εγγυάται ότι με το ίδιο πρόσχημα δεν θα γίνει προσεχώς εκχώρησης σε ιδιώτες και της Ύδρευσης και Άρδευσης.

Λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος του εν λόγω θέματος των προβλημάτων λειτουργίας του Βιολογικού και της εκφρασμένης πρόθεσης της δημοτικής αρχής για εκχώρηση σε ιδιώτη του Βιολογικού, προτείνουμε αυτό το κατεπείγον θέμα να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση