Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Συζήτηση του Βιολογικού προτείνουν οι Μ. Πατσιαντάς και Ν. Κανελλής
Συζήτηση του Βιολογικού προτείνουν οι Μ. Πατσιαντάς και Ν. Κανελλής

Συζήτηση του Βιολογικού προτείνουν οι Μ. Πατσιαντάς και Ν. Κανελλής

Πρόταση για συζήτηση του θέματος του Βιολογικού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου , κατέθεσαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Μαργ. και . Κανελλής προς τον πρόεδρο του Σώματος Γ. Μουλά.

Όπως αναφέρουν οι δύο σύμβουλοι “Η μονάδα του Βιολογικού, που είναι η βασικότερη υποδομή που υπάρχει στην πόλη μας και προστατεύει το θαλάσσιο , τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εμφανίζει προβλήματα δυσλειτουργίας. Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά το σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Βιολογικού με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων δειγμάτων επεξεργασμένου λύματος, που ελήφθησαν στις 14-12- από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, τα ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτελέσματα μετρήσεων της ανωτέρω αρμόδιας κατά νόμο Υπηρεσίας αποδεικνύουν ότι ουσιαστικά στον Βιολογικό δεν λειτουργεί η διαδικασία απολύμανσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Αμέσως στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ  δήλωσε σε ότι «η ΔΕΥΑΜΒ προτίθεται να αναθέσει σε ιδιώτη τη και λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού».

Έχοντας ως βασική θέση μας τη διαφύλαξη του δημοτικού κοινωφελούς χαρακτήρα όλων των δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ και συμμεριζόμενοι την ίδια αγωνία των συμπολιτών μας, ανησυχούμε σοβαρά για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής και είμαστε απόλυτα αντίθετοι  σ’ αυτό το σενάριο της εκχώρησης σε ιδιώτη του Βιολογικού που επιδιώκεται  από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ με πρόσχημα τη του κόστους λειτουργίας. Ουδείς μας εγγυάται ότι με το ίδιο πρόσχημα δεν θα γίνει προσεχώς εκχώρησης σε ιδιώτες και της Ύδρευσης και Άρδευσης.

Λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος του εν λόγω θέματος των προβλημάτων λειτουργίας του Βιολογικού και της εκφρασμένης πρόθεσης της δημοτικής αρχής για εκχώρηση σε ιδιώτη του Βιολογικού, προτείνουμε αυτό το κατεπείγον θέμα να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανοικτή επιστολή ενημέρωσης από την Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα #ΕπιτροπήΔημοτώνΚραυσίδωνα - https://t.co/gJYpkE3pYC -

  • Διακομιδή 11χρονου με #σκωληκοειδίτιδα από την Σκόπελο στο ΑΓΝΒ #σκωληκοειδίτιδα - https://t.co/U8ecShuOUw -

  • Πιλοτικό έργο επανάχρησης δομικών υλικών από εκσκαφές και κατεδαφίσεις - https://t.co/kVJTnsolGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση