Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Σύσκεψη της «Επιτροπής Ειρήνης Βόλου» ενάντια στις Βάσεις στη Μαγνησία
Σύσκεψη της «Επιτροπής Ειρήνης Βόλου» ενάντια στις Βάσεις στη Μαγνησία

Σύσκεψη της «Επιτροπής Ειρήνης Βόλου» ενάντια στις Βάσεις στη Μαγνησία

Η Επιτροπή Ειρήνη καλεί σε σύσκεψη συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς του και της ς, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ώρα 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας (Φιλελλήνων – Δημητριάδος), για να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση των αμερικανονατοϊκών Βάσεων στο Στεφανοβίκειο, στο Βόλο, στη Λάρισα και γενικότερα στη χώρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα, «η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου καλεί του μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων να αντισταθούν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του Ο, ΗΠΑ, Ε.Ε και στην πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει άμεσα και έμμεσα τη χώρα μας σ' αυτούς.

Να ζητήσουν να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς.

Να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο Βόλος, η και η Λάρισα σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του Ο με τις βάσεις τους, που δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα της, αλλά για να χτυπήσουν άλλους λαούς.

Ταυτόχρονα μετατρέπουν σε επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας και στην περιοχή μας.

Απαιτούμε:

-Την απομάκρυνση των πολεμικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών DRONES των ΗΠΑ, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της της Λάρισας και να μην εγκατασταθούν πουθενά αλλού στη χώρα μας, γιατί αποτελούν μαγνήτη πολέμου και τεράστιου κινδύνου για το λαό της περιοχής μας, της χώρας μας και των άλλων λαών.

-Να μην γίνουν νέες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στην Ν. Αγχίαλο, στην , στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στο Άκτιο, στη Σύρο και να κλείσουν άμεσα οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Σούδα και σε όλη τη χώρα μας.

– Να επιστρέψουν άμεσα, όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές, που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στο εξωτερικό.

-Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και σκορπούν τον θάνατο, καταστροφές και προσφυγιά. Καμία εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτούς.

-Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

– Όχι ΝΑΤΟικές, σχολειά και κατ εργατικές, έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση