Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα ΕΣΠΑ στο Βόλο
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα ΕΣΠΑ στο Βόλο

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα ΕΣΠΑ στο Βόλο

Σύσκεψη στ γρφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας είχαν σήμερα ο δήμαρχος Βόλου, που συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Τεχν. Υπηρεσιών, Θ. Θεοδώρου, τον σύμβουλο επί τεχνικών θεμάτων, Αλ. Παπαδόπουλο και τον γ. γ. του Δήμου, Στυλ. Διαμαντίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, με τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα συνεχιζόμενα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, αλλά, κυρίως, ο προγραμματισμός για την ένταξη νέων έργων και δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ.

Η πορεία των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το , το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και η έγκαιρη και ο σχεδιασμός για νέα, σημαντικά έργα στο πλαίσιο της νέας περιόδου, απασχόλησαν τις δύο πλευρές, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός αλλά και επιτάχυνση διαδικασιών προς όφελος της πόλης και των κατοίκων του Βόλου.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι εναλλακτικές προτάσεις χρηματοδότησης για την του Μουσείου της Αργούς, η επίσπευση των εργασιών για την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και η προοπτική συνς Δήμου και Περιφέρειας με ιδιώτη – επενδυτή (ΣΔΙΤ) για την πιθανή συμμετοχή στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου.

«Με συν και συνέργεια με το Δήμο Βόλου και το δήμαρχο Αχ. Μπέο, αλλά και με στρατηγικό σχεδιασμό υλοποιούμε και σχεδιάζουμε έργα που αλλάζουν την του Βόλου, συγχρονίζουν την πόλη με την εποχή της, αναδεικνύουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, βελτιώνουν και διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη» δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός.

Στο θέμα του λιμανιού, μάλιστα, καταγράφηκε σύγκλιση απόψεων και έτσι συμφωνήθηκε σύντομα να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη, αποκλειστικά γι' αυτό το θέμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση