Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα ΕΣΠΑ στο Βόλο
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα ΕΣΠΑ στο Βόλο

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα ΕΣΠΑ στο Βόλο

Σύσκεψη στα γραφεία της είχαν σήμερα ο δήμαρχος Βόλου, που συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Τεχν. Υπηρεσιών, Θ. Θεοδώρου, τον σύμβουλο επί τεχνικών θεμάτων, Αλ. Παπαδόπουλο και τον γ. γ. του Δήμου, Στυλ. Διαμαντίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, με τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα συνεχιζόμενα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, αλλά, κυρίως, ο προγραμματισμός για την ένταξη νέων έργων και δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ.

Η πορεία των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και η έγκαιρη προετοιμασία και ο σχεδιασμός για νέα, σημαντικά έργα στο πλαίσιο της νέας περιόδου, απασχόλησαν τις δύο πλευρές, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός αλλά και επιτάχυνση διαδικασιών προς όφελος της πόλης και των κατοίκων του Βόλου.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι εναλλακτικές προτάσεις χρηματοδότησης για την δημιουργία του Μουσείου της Αργούς, η επίσπευση των εργασιών για την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και η προοπτική συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας με ιδιώτη – επενδυτή (ΣΔΙΤ) για την πιθανή συμμετοχή στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου.

«Με συνεργασία και συνέργεια με το Δήμο Βόλου και το δήμαρχο Αχ. Μπέο, αλλά και με στρατηγικό σχεδιασμό υλοποιούμε και σχεδιάζουμε έργα που αλλάζουν την εικόνα του Βόλου, συγχρονίζουν την πόλη με την εποχή της, αναδεικνύουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, βελτιώνουν και διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στο θέμα του λιμανιού, μάλιστα, καταγράφηκε σύγκλιση απόψεων και έτσι συμφωνήθηκε σύντομα να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη, αποκλειστικά γι’ αυτό το θέμα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση