Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συντήρηση μονοπατιού Σταγιάτες – Μακρινίτσα από την Α.Π.Ο.Δράσης
Συντήρηση μονοπατιού Σταγιάτες – Μακρινίτσα από την Α.Π.Ο.Δράσης

Συντήρηση μονοπατιού Σταγιάτες – Μακρινίτσα από την Α.Π.Ο.Δράσης

Την 29 Απριλίου, στις 9 το πρωί, πολίτες ξεκινούν πό την πλτεία των Σταγιατών να καθαρίσουν και να συντηρήσουν το μονοπάτι που οδηγεί στη Μακρινίτσα, απαραίτητη μετά τον Χειμώνα.
Η Α.Π.Ο.Δράσης ξεκίνησε τις δράσεις της το 2009 ανοίγοντας τα των Σταγιατών και συνδέοντας το χωριό με τα γειτονικά  χωριά, σε μια προσπάθεια τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική να ανοίξουν δρόμους πέρα και έξω από τις εμπορευματικές τουριστικές διαδρομές.
Κάτοικοι, φίλοι και φίλες του χωριού το 2011 έστησαν το ξύλινο γεφύρι στο Μέγα Ρέμα που για χρόνια δεν υπήρχε, καθώς για 4 σχεδόν δεκαετίες το μονοπάτι είχε πάψει να χρησιμοποιείται.
Χρήσιμα : κλαδευτήρια και γάντια. Σημαντική λεπτομέρεια: μετά τον καθαρισμό θα κάνουν πικ-νικ στο ξύλινο γεφύρι στο Μέγα Ρέμα, οπότε μπορεί ο καθένας να έχει  το καλάθι του.
Σ' αυτό το μονοπάτι υπάρχει επίσης η μία από τις δύο Ελεύθερες Μικρές Βιβλιοθήκες που έστησε η Α.Π.Ο.δράσης για τους και επισκέπτες. (Η δεύτερη βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.)
Με τη λογική “παίρνεις ένα βιβλίο, αφήνεις ένα βιβλίο”, τα κινούνται και διαφοροποιούνται πολύ συχνά. Αν λοιπόν, έχετε να προσφέρετε, πάρτε τας μαζί σας.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση