Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συντήρηση μονοπατιού Σταγιάτες – Μακρινίτσα από την Α.Π.Ο.Δράσης
Συντήρηση μονοπατιού Σταγιάτες – Μακρινίτσα από την Α.Π.Ο.Δράσης

Συντήρηση μονοπατιού Σταγιάτες – Μακρινίτσα από την Α.Π.Ο.Δράσης

Την 29 Απριλίου, στις 9 το πρωί, ξεκινούν από την πλατεία των Σταγιατών να καθαρίσουν και να συντηρήσουν το μονοπάτι που οδηγεί στη Μακρινίτσα, εργασία απαραίτητη μετά τον Χειμώνα.
Η ξεκίνησε τις δράσεις της το 2009 ανοίγοντας τα μονοπάτια των Σταγιατών και συνδέοντας το χωριό με τα γειτονικά  χωριά, σε μια προσπάθεια τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική να ανοίξουν δρόμους πέρα και έξω από τις εμπορευματικές τουριστικές διαδρομές.
Κάτοικοι, φίλοι και φίλες του χωριού το 2011 έστησαν το ξύλινο γεφύρι στο Μέγα Ρέμα που για χρόνια δεν υπήρχε, καθώς για 4 σχεδόν δεκαετίες το μονοπάτι είχε πάψει να χρησιμοποιείται.
Χρήσιμα εργαλεία: κλαδευτήρια και γάντια. Σημαντική λεπτομέρεια: μετά τον καθαρισμό θα κάνουν πικ-νικ στο ξύλινο γεφύρι στο Μέγα Ρέμα, οπότε μπορεί ο καθένας να έχει  το καλάθι του.
Σ’ αυτό το μονοπάτι υπάρχει επίσης η μία από τις δύο Ελεύθερες Μικρές Βιβλιοθήκες που έστησε η για τους και επισκέπτες. (Η δεύτερη βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.)
Με τη λογική “παίρνεις ένα βιβλίο, αφήνεις ένα βιβλίο”, τα βιβλία κινούνται και διαφοροποιούνται πολύ συχνά. Αν λοιπόν, έχετε βιβλία να προσφέρετε, πάρτε τας μαζί σας.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση