Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνεταιρισμοί Κοινής Ωφέλειας για ύδρευσης -άρδευσης;
Συνεταιρισμοί Κοινής Ωφέλειας για ύδρευσης -άρδευσης;

Συνεταιρισμοί Κοινής Ωφέλειας για ύδρευσης -άρδευσης;

Στη δημιουργία Συνεταιρισμών Κοινής Ωφέλειας για τη διαχείριση της ύδρευσης και της ς προσανατολίζεται η Συμμαχία για το νερό, σε συν με νομική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της μάχης που δίνει τόσο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση όσο και στην κατανάλωση και χρήση χωρίς χλώριο νερού .

Τα παραπάνω αναέφερε-μεταξύ άλλων- το μέλος της Συμμαχίας Γιώργος Κολέμπας, μιλώντας στην 4η πανελλαδική συνάντηση της Συμμαχίας για το ερό που είχε ως θέμα «Οι τοπικοί αγώνες για το νερό – ενημέρωση, συντονισμός, οργάνωση της αλληλεγγύης» και πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Γ. Κολέμπας τόνισε ότι η χλωρίωση οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του νερού ενώ εξήγησε πως έχει οργανωθεί η αυτοδιαχείριση σε θέματα άρδευσης στη Μαγνησία. Επιπλέον επισήμανε ότι διερευνάται η δημιουργία Συνεταιρισμών Κοινής Ωφέλειας για τη διαχείριση τόσο στης άρδευσης όσο και της ύδρευσης, σε συν με νομικούς από τη Θεσσαλονίκη. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην αυτοδιαχείριση καθώς κάποιοι δεν πληρώνουν τη συνδρομή τους για την άρδευση και τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας που να μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα θέματα που προκύπτουν.

Στη σημερινή συνάντηση ο Ε. Γαλανόπουλος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη Μαγνησία, με τη ΔΕΥΑΜΒ να εμμένει στη χλωρίωση του νερού και να μην διερευνά άλλες δυνατότητες όπως γίνεται σε ξένες χώρες, Γερμανία, αλλά και στις ΗΠΑ στο Λος Άντζελες. Τόνισε ότι το χλωριωμένο νερό κάνει κακό όχι μόνο σε όσους το πίνουν, αλλά και σε αυτούς που το χρησιμοποιούν, π.χ. κάνοντας ντους, καθώς περιέχονται σε αυτό καρκινογόνες ουσίες που προκύπτουν μέσω χημικών αντιδράσεων.

Σκοπός της πανελλαδικής συνάντησης ήταν ο συντονισμός όλων των συλλογικοτήτων από όλη την Ελλάδα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και ενάντια στην προσπάθεια να εφαρμοστούν τιμολόγησης που θα οδηγήσουν στην αύξηση της τιμής του νερού, αλλά και ενάντια στην εμπορευματοποίησή του.

Σημειώνεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου στο στην θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συλλογικοτήτων από όλη την Ελλάδα με θέμα τις συμπράξεις για το νερό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση