Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ για τον βιολογικό
Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα  η ΔΕΥΑΜΒ για τον βιολογικό

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ για τον βιολογικό

Με βασικό  θέμα συζήτησης την απευθείας ανάθεσης για παροχή τεχνικών και επιστημονικών υπηρεσιών για τη σκοπιμότητα της μορφής της λειτουργίας και συντήρησης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη στις 13.00 το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Η είναι έκτακτη και έχει τον χαρακτήρα της κατεπείγουσας, όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με την εισήγηση προτείνεται στο διοικητικό συμβούλιο να εγκρίνει την απευθείας ανάθεση του υ στο Θωμά Μέντζο, κάτοχο μελετητικού πτυχίου κατ. 18, αντί ποσού 18.700 € πλέον ΦΠΑ, όπως περιγράφεται στην τεχνική έκθεση.

Στην τεχνική έκθεση περιγράφονται όλες οι μονάδες του Βιολογικού, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων κ.α.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των ΕΕΛ παρακολουθείται αυτόματα από εξελιγμένο σύστημα οπτικοποίησης δεδομένων, ενώ το χημικό εργαστήριο είναι διαπιστευμένο κατά ISO 17025.

To σύνολο των διαδικασιών επεξεργασίας τόσο στη γραμμή λύματος όσο και στη γραμμή λάσπης, αλλά και οι ανάγκες της τακτικής προληπτικής και συμπτωματικής συντήρησης του εγκατεστημένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, έχουν την ανάγκη προσωπικού επαρκούς και συγκεκριμένων ειδικοτήτων, κατά τις προβλέψεις του ΠΔ 296/97 και της ς λειτουργίας των ΕΕΛ. Δυστυχώς σήμερα η κάλυψη των αναγκών των ΕΕΛ με προσωπικό δεν είναι πλήρης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προαναφέρονται προτείνεται η επευθείας ανάθεση για την «Παροχή τεχνικών και επιστημονικών υπηρεσιών για τη σκοπιμότητα της Μορφής της Λειτουργίας και Συντήρησης των ΕΕΛ ΔΕΥΑΜΒ», ώστε :

-α διερευνηθεί οικονομοτεχνικά η σκοπιμότητα της ανάθεσης της λειτουργίας και συντήρησης των ΕΕΛ, μετά από εξέταση πέντε διαφορετικών σεναρίων και στη συνέχεια, εφόσον προκριθεί κάποιο σενάριο να εκπονηθούν τα αντίστοιχα τεύχη δημοπράτησης.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι η ΔΕΥΑΜ ζήτησε προσφορές από τρεις μελετητές που διαθέτουν τα ανάλογα πτυχία, ήτοι τους Μέντζο Θωμά, Παύλο Χατζημιχαήλ και Κυριάκο Καραντζή και ανάλογα με τις οικονομικές προσφορές που κατέθεσαν επελέγη η οικονομικότερη προσφορά, αυτού του Θωμά Μέντζου.

Το αντικείμενο της παροχής τεχνικών και επιστημονικών υπηρεσιών περιλαμβάνει:

-ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΩΝ ) ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕΛ

-ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

-ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ)

-ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕΛ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ»

-ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Προϊστάμενη αρχή είναι το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και Δ/σα Υπηρεσία η Δ/νση Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ.

Προκαταρκτική για τα μετρήσεων στις εξόδους των ΕΕΛ

Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με θέμα τα των μετρήσεων στις εξόδους του Βιολογικού τον Ιανουάριο που έδειχναν επιβάρυνση του Παγασητικού, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Πρόκειται για που είχε κάνει η Π.Ε. ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση