Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τους αντιπροέδρους
Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τους αντιπροέδρους

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τους αντιπροέδρους

Σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Valis” στην Αγριά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου συνάντηση – συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τους αντιπροέδρους της Ένωσης.

Στη συνεδρίαση, παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος της FIAT IFTA(Παγκόσμιος Οργανισμός Λειτουργών Γραφείων Κηδειών) Πολωνός Marek Cichewicz. Μάλιστα, ο κ. Αγγελέτος δώρισε στον κ. Cichewicz αντίγραφο της Αργούς, ως συμβολικό δώρο φιλίας.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναφορά στις δράσεις της Ένωσης Λειτουργών για το έτος 2016-10-20 από 1ης Ιανουαρίου έως 20 Οκτωβρίου 2016.

Ειδικότερα, έγιναν 138 σε όλη την Ελλάδα που αφορούσανε λειτουργίας καταστημάτων – νεκροφόρες – αθέμιτος ανταγωνισμός, έγινε αναβάθμιση του site και δημιουργία ηλεκτρονικής ς www.hufes.gr με εβδομαδιαία για θέματα που αφορούν τον κλάδο (δυνατότητα διαφημίσεων – προβολής συναδέλφων).

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις αντιπροέδρων της Ένωσης σε Διοικητές οσοκομείων και τοπικούς των περιοχών αρμοδιότητάς τους για θέματα που αφορούν στον κλάδο, ενώ έγινε και για την εξέλιξη ς του νομοσχεδίου περί ίδρυσης γραφείων τελετών και σχολών επαγγελμάτων κηδείας από το Νομικό Τμήμα της Ένωσης καθώς και για δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Επίσης εστάλη έγγραφο στις 18 Φεβρουαρίου 2016 προς το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού με θέμα «Ένταξη κλάδου δραστηριοτήτων κηδειών και ταρίχευσης στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ», ενώ στις 12 Ιουνίου 2016 το Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος συμμετείχε στο της FIAT IFTA στον Καναδά. Στις 26 Ιουνίου διοργανώθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Προσεγγίζοντας την απώλεια», ενώ στις 1ης Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την ανάκληση εγγράφου – παύση ισχύος εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία(εγκύκλιο), δεν απαγορεύεται η παραχώρηση χρήσης νεκροφόρας με ή χωρίς αντάλλαγμα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ειδικού σκοπού, και η παραχώρηση τέτοιων οχημάτων δεν προβλέπεται από το Νόμο κι επισείει τσουχτερά πρόστιμα.

Τέλος έγινε συζήτηση για το αυριανό Συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Valis” στην Αγριά ενώ συζητήθηκαν δράσεις της Ένωσης για το 2017.

d-s-me-antiproedrous-2d-s-me-antiproedrous-1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση