Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνεδρίασε σήμερα η ΕΠΖ Βόλου
Συνεδρίασε σήμερα η ΕΠΖ Βόλου

Συνεδρίασε σήμερα η ΕΠΖ Βόλου

Με θέματα αδειών καταστημάτων και την κοπή ενός πλατάνου συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου .

Για τη μια περίπτωση που αφορά καφέ-μπαρ στην οδό Σπ. Σπυρίδη αποφασίστηκες να μην αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας διότι η Αστυνομία βεβαίωσε παράβαση στον καταστηματάρχη χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΕ Γ. Βλις η παράβαση βεβαιώθηκε την τελευταία βραδιά της ευρωπαϊκής εβδομάδας μουσικής, τονίζοντας ότι δεν ευθύνεσαι ο καταστηματάρχης γιατί την διοργάνωνε ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΕ, ενώ πρόσθεσε ότι είχε ενημερωθεί σχετικά ο διευθυντής της διεύθυνσης αστυνομίας .

Για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος η ΕΠΖ έδωσε αναβολές, αν και σε μια περίπτωση ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» Μιχ. Μιτζικός τόνισε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή όταν προκαλείται όχληση.

Ένα άλλο θέμα αφορούσε αίτημα κατοίκου στη ν οδό Ρήγα Φεραίου 140 με το οποίο ζητά να κοπεί ένας πλάτανος. Όπως εξήγησε, ο ίδιος πότιζε το και μεγάλωσε αλλά πλέον ζήτησε να κοπεί γιατί έχει περάσει σε ύψος τριώροφο και του προκαλεί .

Ο πρόεδρος της ΕΠΖ Θ. Θεοδώρου είπε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου γνωμοδότησε ότι ο πλάτανος χρειάζεται κλάδεμα και όχι κόψιμο.

Από την πλευρά του ο κ. Μιτζικός πρότεινε να κλαδευτεί το και να ψεκαστεί ώστε να μην είναι ασθενές, τονίζοντας ότι η πόλη έχει ανάγκη από πράσινο και δεν μπορεί όποτε ενοχλείται κάποιος να κόβεται ένα δέντρο.

Τελικά η ΕΠΖ αποφάσισε να γίνει εντατικό κλάδεμα του πλατάνου και ενέργειες για την καταπολέμηση της ασθένειας.

epz (2)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση