Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνεχίζουν τον αγώνα με δυναμικές κινητοποιήσεις
Συνεχίζουν τον αγώνα  με δυναμικές κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν τον αγώνα με δυναμικές κινητοποιήσεις

Τ μέλη Συμμχίας για το Νερό ενάντια στην επίθεση που δέχονται από τη θάλασσα, την ξηρά και τον αέρα

 

Στην προχτεσινή συνέλευση της Συμμαχίας για το , συζητήθηκε  η  εκδήλωση της Τετάρτης 29/3, η οποία σε συγκεκριμένες προτάσεις μετά από τον έντονο προβληματισμό που αναπτύχθηκε από τους παρευρισκόμενους.Η συνέλευση αποφάσισε να συνεχίσει να επικεντρώνει τη δράσης της στο θέμα του Παγασητικού-Βιολογικού και παράλληλα να αναζητήσει τρόπους παρέμβασης και για τα υπόλοιπα προβλήματα που τελευταία απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο πάντα του κινηματικού χαρακτήρα της.

Σε ότι αφορά τον Παγασητικό , οι στη ΔΕΥΑΜΒ  πληροφόρησαν στην εκδήλωση ότι οι πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν κάποια πρόοδο στην αποτελεσματικότητα του βιολογικού. Είμαστε ακόμη ωστόσο μακριά από την κανονική λειτουργία του.

Το ίδιο δήλωσε και ο πρόεδρος της επιχείρησης που πρόσθεσε ότι η αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας θα γίνει με το προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ,  η οποία δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί. Για να γίνει πιστευτός, ας σταματήσει τη μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη και  αφήνει ανοικτό το θέμα της ιδιωτικοποίησης.

Αποφασίστηκε η επίσκεψη σε όλους τους χώρους που σχετίζονται με το Παγασητικό, όπως το λιμεναρχείο, η Διεύθυνση Υγείας, οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού και η ίδια η ΔΕΥΑΜΒ για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει σε σχέση με τη ρύπανση της θάλασσας και την ιδιωτικοποίηση. Είναι υποχρέωση  όλων αυτών των φορέων να ενημερώνουν τους πολίτες, όμως αυτό παραμένει ακόμη ζητούμενο. Άλλοι σιωπούν και άλλοι πληροφορούν με το σταγονόμετρο  κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση.

Σχετικά με τα άλλα προβλήματα που ενέσκηψαν τελευταία, θα τα αντιμετωπίσουν  ως επιθέσεις εναντίον της περιοχής , με δυναμικές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν στις ανοικτές συνελεύσεις.

Το θέμα της αντίδρασης του κόσμου ενάντια στην καύση του RDF είναι πολύ σοβαρό για να το χειρίζονται εταιρείες και να το εκμεταλλεύονται , κόμματα και φορείς που έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ανοίξει το δρόμο, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα της ΑΓΕΤ σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας .  Οι πολίτες του Βόλου είναι ευαισθητοποιημένοι και αποφασισμένοι να εμποδίσουν αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή και είναι λάθος να εξαντλούνται σε άφωνες και ανώδυνες  για την ΑΓΕΤ εκδηλώσεις.

Αποφασίστηκε να έλθουν  σε επαφή με τους κατοίκους της Καραμπατζάκη για να συντονίσουν τις προσπάθειες ώστε να επεκταθεί η πειθαρχημένη  κυκλοφορία και στη οδό Ζάχου και να προστατέψουν ό,τι κερδήθηκε με στο τέλος της δεκαετίας του '80.

Ήδη έχουν έλθει σε επαφή με τους κατοίκους του Ν. Πηλίου που άρχισαν κινητοποιήσεις για τις ανεμογεννήτριες με ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών και είναι διαθέσιμοι για περαιτέρω συν.

Στο τέλος του Μάη  θα οργανώσουν και πορεία στο Βόλο για όλα αυτά τα ζητήματα. Γιατί δεν πρόκειται να χαλαρώσουν και να ξενερώσουν στον αγώνατους ενάντια στα σχέδια της υφαρπαγής των φυσικών αγαθών και της παραπέρα υποβάθμισης της ς τους και του περιβάλλοντος  στο όνομα του κέρδους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση