Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Συνεχίζονται οι θερινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου
Συνεχίζονται οι θερινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου

Συνεχίζονται οι θερινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων  συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Οι δράσεις στις δημοτικές ενότητες έχουν ως εξής:

-Δευτέρα  13 Αυγούστου 2018, 9.00μ.μ.  στον προαύλιο χώρο του  Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας,  με τίτλο «Τραγούδια στην Παναγία».

Ερμηνεύει το Μουσικό Σύνολο «Ραστωδία» σε μουσική επιμέλεια του Θανάση Δραγάνη.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ελεάνα Βαρελά – τραγούδι, Ζήσης Γεωργαλιός – κανονάκι, Στράτος Μεγκές – τραγούδι, Αχιλλέας Τίγκας – πλαγίαυλος/νέυ, Βασίλης Λεμονιάς – βιολοντσέλο, Ιάκωβος Μπατιανούδης – κρουστά και ο Θανάσης Δραγάνης – ούτι/λαούτο.

Συμμετέχει η Χορωδία Ιεροψαλτών Ι.Μ. «Ιωάννης Κουκουζέλης».

Πρόκειται για την καθιερωμένη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο  για να τιμηθεί η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, το πρόσωπο της Παναγίας και ο ιστορικός Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας της Νέας Ιωνίας, από τους κατοίκους του Βόλου και τους επισκέπτες της πόλης.

Η πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με το και την και είναι ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων « 2018» που διοργανώνεται από την Ι.Μ. .

-Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018, στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας πραγματοποιείται το διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, όπως αυτό καθιερώθηκε να υλοποιείται επί σειρά ετών.

Για τον φετινό εορτασμό, την επιμέλεια της ορχήστρας και του προγράμματος έχουν αναλάβει οι Γιώργος και Νίκος Κερασιώτης.

Με ρυθμούς παραδοσιακούς, αλλά και ευρωπαϊκούς, η ορχήστρα θα ψυχαγωγήσει τους συμμετέχοντες με το πέρας της Αρτοκλασίας (περίπου 9.30μ.μ.) έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πρόκειται για το μοναδικό πανηγύρι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, όπου εκτός από παραδοσιακούς χορούς, αποτελεί έθιμο το  να χορεύονται και χοροί όπως βαλς και ταγκό.

Το πανηγύρι πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας, σε συνεργασία με το .

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση