Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνεχίζεται το έργο αποχιονισμού των δρόμων του Βόλου
Συνεχίζεται το έργο  αποχιονισμού των δρόμων του Βόλου

Συνεχίζεται το έργο αποχιονισμού των δρόμων του Βόλου

Με αλυσίδες τα του ΕΚΑΒ στην πόλη

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς το έργο του καθαρισμού των δρόμων σε όλα τα σημεία του Δήμου, και συνοικίες και δημοτικές ενότητες και ήδη στο ειδικά συνεργεία με προχωρούν και στην απομάκρυνση των εκατοντάδων τόνων χιονιού που κάλυψαν το τελευταίο τετραήμερο την πόλη.

Η Δημοτική Αρχή με συντονισμένο μηχανισμό, από τις δυνάμεις του Δήμου, τους και τους ιδιώτες κατόχους μηχανημάτων, σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση από πλευράς καιρικών συνθηκών, όπου οι σφοδρές χιονοπτώσεις συνδυάστηκαν με πρωτόγνωρες πολικές ,θα συνεχίσει  τις προσπάθειές της μέχρι να αποχιονιστεί και το τελευταίο δρομάκι της πόλης.

Η κατάσταση ετοιμότητας συνεχίζει να ισχύει και όσοι αντιμετωπίζουν προτα μπορούν να τηλεφωνούν είτε στην Πολιτική Προστασία, τηλέφωνα 24210 80959 και 80920, είτε στο γραφείο του δημάρχου, στα τηλέφωνα 2421350173 και 50174.

Τέλος γίνεται γνωστό ότι παρατείνεται η ισχύς των έκτακτων μέτρων προστασίας για τους άστεγους με την παράταση λειτουργίας σε 24ωρη βάση του Κοινωνικού Κέντρου Αγ. Αναργύρων, όπου πέρα από τη διαμονή παρέχεται και σίτιση, μέχρι και την προσεχή Κυριακή.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες τα του ΕΚΑΒ

Εν τω μεταξύ,με αντιολισθητικές αλυσίδες κυκλοφορούν από νωρίς σήμερα το πρωί τα τέσσερα ασθενοφόρα βάρδιας του ΕΚΑΒ στο Βόλο, λόγω του παγετού.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η κίνηση αυτή έγινε διότι οι κεντρικές αρτηρίες στην πόλη μπορεί να είναι καθαρές, αλλά οι παράδρομοι και τα στενά δεν έχουν καθαριστεί, είναι χιονισμένα και έχουν παγώσει.

Μάλιστα, λόγω των αντιολισθητικών αλυσίδων τα ασθενοφόρα του ΕΚΛΑΒ δεν μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα άνω των 30 χλμ., διότι θα καταστρέψουν τα ελαστικά τους.

Στο μεταξύ χθες Τετάρτη ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν στο Νοσοκομείο περίπου 10 ορθοπεδικά περιστατικά κυρίως ηλικιωμένων που έβγαιναν από τα σπίτια τους για να πάνε να ψωνίσουν, ενώ σήμερα, κυριαρχούν παθολογικά περιστατικά και μεταφορές ασθενών από το Νοσοκομείο στη Λάρισα για εξετάσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση