Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βόλου
Συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βόλου

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βόλου

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου , στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσει και εκπονεί ο Δήμος Βόλου για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Σκοπός του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη των αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, καθώς μεταναστών και αστέγων που διαμένουν στον Δήμο Βόλου με την παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται μόνο κατόπιν υπόδειξης συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής από γιατρούς συναφούς ειδικότητας, ιδιώτη ή του δημοσίου, σε ότι αφορά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Το δεν διαθέτει τις κατηγορίες φαρμάκων για τις οποίες απαιτείται ειδική συνταγογράφηση.

Η παροχή φαρμάκων στους δικαιούχους δεν δύναται να είναι μόνιμη και συνεχής για το κάθε είδος φαρμάκου που λαμβάνουν δεδομένου ότι αυτό εξαρτάται από τις προσφορές και το απόθεμα που θα υφίσταται.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι των υπηρεσιών που παρέχει το είναι άτομα / νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Βόλου, συμπεριλαμομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ) ή στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και οι δικαιούχοι / αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Ειδικότερα στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου έχουν δικαίωμα συμμετοχής άτομα που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας δηλαδή:

  • άτομα με εισόδημα το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 4.512 ετησίως
  • νοικοκυριά με δύο ενήλικες με εισόδημα το οποίο ανέρχεται σε 6.768 ετησίως
  • νοικοκυριά με δύο ενήλικες και ένα εξαρτώμενο ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα το οποίο ανέρχεται σε 8.121 ευρώ
  • νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα το οποίο ανέρχεται σε 9.475 ευρώ
  • νοικοκυριά με δύο ενήλικες και τρία εξαρτώμενα ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα το οποίο ανέρχεται σε 10.828 ευρώ
  • νοικοκυριά με έναν ενήλικα και ένα εξαρτώμενο ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα το οποίο ανέρχεται σε 5.865 ευρώ
  • νοικοκυριά με έναν ενήλικα και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα το οποίο ανέρχεται σε 7.219 ευρώ
  • νοικοκυριά με έναν ενήλικα και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα το οποίο ανέρχεται σε 8.572 ευρώ

Σημειώνεται πως οι πηγές εισοδήματος και τα περιουσιακά στοιχεία του ατόμου ή των μελών της οικογένειας θα πρέπει να αποδεικνύουν τις συνθήκες διαβίωσης κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 17.00μ.μ.

Διεύθυνση: Τοπάλη 14 (Δίαυλος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 24210-31023

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση