Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνεχίζει η Urbanact τα δημόσια έργα τέχνης-τοιχογραφιών
Συνεχίζει η Urbanact τα δημόσια έργα τέχνης-τοιχογραφιών

Συνεχίζει η Urbanact τα δημόσια έργα τέχνης-τοιχογραφιών

Η Urbanact συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια συνεπούς και “αθόρυβης” προσφοράς στη πόλη του . Με την υλο πάνω από σαράντα δημόσιων έργων τέχνης-τοιχογραφιών, σε σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και σημαίνοντες χώρους στον αστικό ιστό. Με τη συμμετοχή δεκάδων επώνυμων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τη συνεργασία-στήριξη φορέων, ιδρυμάτων, ιδιωτών κ.ά.

Το 2017 εκκίνησαν  ένα νέο κύκλο παρεμβάσεων, βασισμένο στη κληρονομιά που έχουν “κτίσει” και στη δυναμική των δράσεων που έχουν υιοθετήσει και αγαπήσει οι πολίτες:  το φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών “” που φέτος μπαίνει στη δεύτερη του έκδοση.

Για το 2018, το “” φιλοξενεί τους καλλιτέχνες:

Pupet ο οποίος υλοποίησε ήδη τη εξαιρετική του τοιχογραφία σε ιδιωτικό στη περιοχή του Πανεπιστημίου (πρώην Ματσάγκος), Taxis με τοιχογραφία που θα υλοποιήσει στο 6ο Λύκειο , Same84 με τοιχογραφία που θα υλοποιήσει στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας και στη περίφραξη του ΟΣΕ στο , Sive και Jamer σε ιδιωτικό πλησίον του Νοσοκομείου της πόλης, Live2 και Apset ανατοιχογράφιση της παλιάς τοιχογραφίας τους στο Καρτάλειο, Kez στο 5ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας και οι ξένοι προσκεκλημένοι Waone Interesni Kazki από την Ουκρανία, Nicolas AlfaAlfa, Florencia Duran και Camilo Nunez από τη Βενεζουέλα και Sokar Uno από τη Γερμανία.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού.

Κατά την διάρκεια του έτους θα υπάρχει ενημέρωση για τις υλος των τοιχογραφιών.

Για όμορφες πόλεις, με ελεύθερους δημόσιους χώρους και συμμετοχικούς πολίτες.

"Αλιεύοντας" την είδηση