Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας στα Πευκάκια
Συνέχιση  ανασκαφικής έρευνας στα Πευκάκια

Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας στα Πευκάκια

 

Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, αποφασίστηκε να χορηγηθεί στην ς συνέχισης, κατά το 2017, της συστηματικής ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή «Πευκάκια», , Π.Ε. Μαγνησίας, σε με το Τμήμα ΙΑΚΑ του Θεσσαλίας, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (-2020).
Διευθύντρια των ερευνών από πλευράς της ΕΦΑ Μαγνησίας θα είναι η προϊσταμένη της Εφορείας δρ. Ανθή Μπάτζιου Ευσταθίου, ενώ, από πλευράς του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) του Θεσσαλίας τη διεύθυνση θα έχει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας δρ. Ιφιγένεια Τουρναβίτου.
Κατά το 2017 θα πραγματοποιηθούν, ανασκαφή στους Τομείς αρ. 1-2017 και 2- 2017 για την ολοκλήρωση της κάτοψης των Χώρων 12, 13, 14, αναλυτική και συστηματική μελέτη της ελληνιστικής και μυκηναϊκής κεραμικής κεραμικής με συντήρηση, σχεδίαση, φωτογράφιση και καταγραφή του αρχαιολογικού υλικού και μελέτη των μικρών ευρημάτων, του αρχαιοζωολογικού και μαλακολογικού υλικού.
Η χορηγείται με την προϋπόθεση η έρευνα να διεξαχθεί σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο υπογεγραμμένο πρωτόκολλο ς μεταξύ ΕΦΑ Μαγνησίας και Τμήματος ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να τηρηθούν οι όροι του Ν. 3028/2002 «ια την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση