Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας στα Πευκάκια
Συνέχιση  ανασκαφικής έρευνας στα Πευκάκια

Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας στα Πευκάκια

 

Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, αποφασίστηκε να χορηγηθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας άδειας συνέχισης, κατά το 2017, της συστηματικής ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή «Πευκάκια», Βόλου, Π.Ε. Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Τμήμα του Θεσσαλίας, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2016-2020).
Διευθύντρια των ερευνών από πλευράς της ΕΦΑ Μαγνησίας θα είναι η προϊσταμένη της Εφορείας δρ. Ανθή Μπάτζιου Ευσταθίου, ενώ, από πλευράς του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) του Θεσσαλίας τη διεύθυνση θα έχει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας δρ. Ιφιγένεια Τουρναβίτου.
Κατά το 2017 θα πραγματοποιηθούν, ανασκαφή στους Τομείς αρ. 1-2017 και 2- 2017 για την ολοκλήρωση της κάτοψης των Χώρων 12, 13, 14, αναλυτική και συστηματική μελέτη της ελληνιστικής και μυκηναϊκής κεραμικής κεραμικής με συντήρηση, σχεδίαση, φωτογράφιση και καταγραφή του αρχαιολογικού υλικού και μελέτη των μικρών ευρημάτων, του αρχαιοζωολογικού και μαλακολογικού υλικού.
Η άδεια χορηγείται με την προϋπόθεση η να διεξαχθεί σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο υπογεγραμμένο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΕΦΑ Μαγνησίας και Τμήματος του Θεσσαλίας και να τηρηθούν οι όροι του Ν. 3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση