Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συναντήσεις με μέλη της ελληνικής κοινότητας του Ροστόβ
Συναντήσεις με μέλη της ελληνικής κοινότητας του Ροστόβ

Συναντήσεις με μέλη της ελληνικής κοινότητας του Ροστόβ

Συνντήσεις με μέλη της ελληνικής κοινότητς του Ροστόβ είχαν κατά την τελευταία ημέρα της παραμονής τους τα μέλη της αποστολής της δημοτικής αρχής Βόλου στη ρωσική πόλη.

Η βολιώτικη αντιπροσωπεία και ο κ. επισκέφθηκαν την ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου και συνομίλησαν με τον Αρχιερατικό Επίτροπο π.ενάδιο για την πολυπληθή ελληνική κοινότητα και το της στην τοπική εκκλησία.

Η ανέγερση του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ξεκίνησε το 2011 και άρχισε να λειτουργεί τα Χριστούγεννα του 2014. Οικονομικά τον ναό τον υποστηρίζει ο ελληνικής κατς επιχειρηματίας Ιβαν Σαββίδης ενώ όλα τα υλικά κατασκευής και του διάκοσμου της εκκλησίας προέρχονται από την . Μάλιστα το κεντρικό τέμπλο του ναού είναι κατασκευασμένο στο Άγιο Όρος . Να σημειωθεί πως οι λειτουργίες κατά το ήμισυ γίνονται στην .

Αμέσως μετά τα μέλη της Βολιώτικης αποστολής βρέθηκαν στο ελληνικό όπου τους υποδέχθηκαν τα μέλη της ελληνικής κοινότητας και τους ξενάγησαν στους χώρους διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας. Στο ελληνικό του Ροστόβ γίνονται και μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών και ελληνικής μουσικής . Ενώ τα χορευτικά συγκροτήματα και η χορωδία της ελληνικής κοινότητας έχουν αποσπάσει πολλούς επαίνους και βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς. Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας εξέφρασαν την συγκίνηση τους για τους άρρκητκους δεσμούς, την σταθερή και στενή σχέση μεταξύ των δύο πόλεων, που μετρούν 60 χρόνια.volos-rostov volos-rostov1

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση