Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Συναντήσεις με μέλη της ελληνικής κοινότητας του Ροστόβ
Συναντήσεις με μέλη της ελληνικής κοινότητας του Ροστόβ

Συναντήσεις με μέλη της ελληνικής κοινότητας του Ροστόβ

Συναντήσεις με μέλη της ελληνικής κοινότητας του Ροστόβ είχαν κατά την τελευταία ημέρα της παραμονής τους τα μέλη της αποστολής της δημοτικής αρχής Βόλου στη ρωσική πόλη.

Η βολιώτικη αντιπροσωπεία και ο κ.Αχ. Μπέος επισκέφθηκαν την ελληνική του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου και συνομίλησαν με τον Αρχιερατικό Επίτροπο π.Γενάδιο για την πολυπληθή ελληνική κοινότητα και το έργο της στην τοπική εκκλησία.

Η ανέγερση του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ξεκίνησε το 2011 και άρχισε να λειτουργεί τα Χριστούγεννα του 2014. Οικονομικά τον ναό τον υποστηρίζει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Ιβαν Σαββίδης ενώ όλα τα υλικά κατασκευής και του διάκοσμου της εκκλησίας προέρχονται από την Ελλάδα. Μάλιστα το κεντρικό τέμπλο του ναού είναι κατασκευασμένο στο Άγιο Όρος . Να σημειωθεί πως οι λειτουργίες κατά το ήμισυ γίνονται στην ελληνική γλώσσα.

Αμέσως μετά τα μέλη της Βολιώτικης αποστολής βρέθηκαν στο σχολείο όπου τους υποδέχθηκαν τα μέλη της ελληνικής κοινότητας και τους ξενάγησαν στους χώρους διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας. Στο σχολείο του Ροστόβ γίνονται και μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών και ελληνικής μουσικής . Ενώ τα χορευτικά συγκροτήματα και η χορωδία της ελληνικής κοινότητας έχουν αποσπάσει πολλούς επαίνους και σε διάφορους διαγωνισμούς. Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας εξέφρασαν την συγκίνηση τους για τους άρρκητκους δεσμούς, την σταθερή και στενή σχέση μεταξύ των δύο πόλεων, που μετρούν 60 χρόνια.volos-rostov volos-rostov1

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση