Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση Ζέττας Μ. Μακρή με το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ
Συνάντηση Ζέττας Μ. Μακρή με το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ

Συνάντηση Ζέττας Μ. Μακρή με το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. ς  Ζέττα Μ. Μακρή, πραγματοποίησε συνάντηση συνεργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων του Νομού ς (ΒΕΜ), μετά από πρόσκληση του προεδρείου της, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στον Βόλο. Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς συζητήθηκαν, διεξοδικά, φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού , καθώς και ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα και κλαδικά, ενώ ετέθησαν προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση από μέρους της ΒΕΜ.

Ειδικότερα, η της ΟΕΒΕΜ εξέφρασε την άποψη ότι το , που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο, σίγουρα, θα επιλύσει χρόνιες παθογένειες, διατύπωσε κάποιους προβληματισμούς και ανησυχίες σχετικά με τη θέσπιση νέων βαθμίδων ασφάλισης και τη δυνατότητα μεταφοράς επαγγελματιών σε χαμηλές κλίμακες ασφάλισης, που ίσως προκαλέσει ανωμαλίες στην κάλυψη παλαιών και νέων ασφαλισμένων.

Ακόμη, καθώς η κ. Μακρή είναι και μέλος της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ άδραξε την ευκαιρία να υποβάλει τις προτάσεις του, προκειμένου αυτές, μέσω της βουλευτή, να εξεταστούν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως είναι:

  1. η δημιουργία ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού με ειδικές προϋποθέσεις, ως δικλείδα ασφαλείας των επαγγελματιών, προκειμένου να επιλυθούν προτα δυσλειτουργίας των επιχειρήσεών τους στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και

  2. αύξηση των δόσεων των φορολογικών τους υποχρεώσεων, ανάλογα με την κατηγορία προσδιορισμού της, από 12 σε 24 και από 24 σε 48 δόσεις, ώστε να έχουν την οικονομική δυνατότητα να προβαίνουν σε καλύτερο σχεδιασμό του προϋπολογισμού τους, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο, περισσότερες ανάγκες των επιχειρήσεων τους.

Η κ. Μακρή, μετά από μακρύ εποικοδομητικό διάλογο με το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ, και, αφού άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ανησυχίες αλλά και τις εύλογες προτάσεις, δεσμεύτηκε να ενημερώσει τα αρμόδια κυβερνητικά επιτελεία τόσο για τις προτάσεις όσο και για τους προβληματισμούς. Τέλος, αφού ευχαρίστησε το ΔΣ για την πρόσκλησή του αλλά και για την εποικοδομητική συζήτηση που διημείφθη, τόνισε, ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται, τόσο για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι των κλάδων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού όσο και για την τάχιστη αναπτυξιακή προοπτική του Νομού.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση