Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου
Συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου

Συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου

Μετά πό τρείς συνντήσεις τα μέλη της Λέσχης Αφήγησης Βόλου συναντιούνται για τέταρτη φορά για να μοιραστούν ιστορίες στον φιλόξενο, και προσβάσιμο για τους φίλους  με κινητικά προβλήματα, χώρο Wonderschool (Σπυρίδη 93) την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 στις 7.00 το απόγευμα.

Η πρωτοβουλία της ς και λειτουργίας της Λέσχης Αφήγησης Βόλου ανήκει στην Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας του φορέα πολιτισμού της Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και υλοποιείται με την συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη». 

Υπεύθυνος για την , είναι ο διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία», Νίκος Βαραλής, ο οποίος ασχολείται και ο ίδιος με την τέχνη της ς εδώ και πολλά χρόνια.

Η αποτελεί μια προσπάθεια για την υποστήριξη και προώθηση της τέχνης της ιστόρησης προφορικών ανώνυμων αφηγημάτων.

Πρόθεση των διοργανωτών της Λέσχης είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος αναφοράς με αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής ς σε όσο το δυνατόν περισσότερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν. Υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που αρέσκονται να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των ανώνυμων πολλών που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες.

Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου προωθεί και εργάζεται επίσης πάνω στην ιδέα της γνωριμίας μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή έχουν κατά νου να εμπλακούν με τον χώρο της ς ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά και υποστηρίζει και επιζητεί την ανταλλαγή και τον εμπλουτισμό εμπειριών, ιστοριών, απόψεων, προσεγγίσεων και ιδεών.

Ως χώρος συνάντησης, είναι ακόμη ανοιχτός σε όσους απλά επιθυμούν να ακούσουν ιστορίες δημιουργώντας φιλική ακροατηρίου, που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στους αφηγητές.

Στην τέταρτη συνάντηση, η Λέσχη Αφήγησης Βόλου προσφέρει τη δυνατότητα να ακουστούν ιστορίες που έχουν σχέση με το δωδεκαήμερο.

Ιστορίες για τα , για καλικάντζαρους και παγανά, για ήσυχους και ανήσυχους ανθρώπους και για ανθρώπους που αγωνίζονται να βρούνε το νόημα της ζωής τους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση