Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΒΟΛΟΣ / Συνάντηση στην Αθήνα για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών
Συνάντηση στην Αθήνα για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών

Συνάντηση στην Αθήνα για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών

Αύξηση 30% – 100% στα οπωρολαχανικά
Αυξήσεις  από 30%  έως  και 100% παρουσιάζουν οι τιμές στα οπωρολαχανικά στις λαϊκές αγορές του Βόλου.
Όπως είπε στο “Ράδιο Ακρόαμα”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Απ. Τσακανίκας, ορισμένα προϊόντα όπως μαρούλια, άνηθος κι αντίδια υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή στο 100%, ενώ άλλα προϊόντα σε μικρότερη κλίμακα.
Όπως ανέφερε: «Περιμένουμε να βελτιωθεί ο καιρός για να μπορέσουμε να δούμε το μέγεθος των ζημιών. Πάντως πολλοί παραγωγοί έχουν πάθει μεγάλες ζημιές. Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν κανονικά,  ενώ υπάρχουν περιορισμένες ποσότητες σε κάποια προϊόντα λόγω της καταστροφής τους από την παγωνιά και το χιόνι. Οι τιμές έχουν αυξηθεί σε ποσοστό που κυμαίνεται από 30% και φτάνει ακόμη και το 100%».
Όσον αφορά στις αποζημιώσεις, ο κ. Τσακανίκας, επεσήμανε ότι έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις από τους παραγωγούς, ωστόσο άγνωστο παραμένει πότε θα έρθουν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ για την καταγραφή.
Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας λαϊκών αγορών Θεσσαλίας και του κ. Τσακανίκα, μέχρι τέλος του μήνα, θα επιδιωχθεί συνάντηση στην Αθήνα με το αρμόδιο Υπουργείο, σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Οι παραγωγοί ζητούν ενιαίο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών σε όλες τις πόλεις, εκτός Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που λειτουργούν με δικό τους πλαίσιο.
Τέλος, ο κ. Τσακανίκας, σημείωσε ότι άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει από τον Δήμο Βόλου, η εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμής του τέλους μέσω κάρτας, από παραγωγούς και μικροπωλητές λαϊκών αγορών.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έργα για τον αθλητισμό σε όλη τη Μαγνησία και τις Σποράδες  - https://t.co/PQbjyfEyn3 -

  • Δωρεάν rapid-test στην Συκή του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Gh1ImkQQDi -

  • Αλ. Μεϊκόπουλος: Επικίνδυνο για τις καλλιέργειες το νερό της Κάρλας λόγω υψηλής αλατότητας - https://t.co/NXX264hybu -

"Αλιεύοντας" την είδηση