Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση Πρωτοβουλίας Πολιτών με τον Βουλευτή Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλο
Συνάντηση Πρωτοβουλίας Πολιτών με τον Βουλευτή Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλο

Συνάντηση Πρωτοβουλίας Πολιτών με τον Βουλευτή Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλο

 

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: Σύσσωμη η τοπική κοινωνία να απαιτήσει την ακύρωση των σχεδίων εγκατάστασης της μονάδας FSRU (LNG) στον Παγασητικό

Σε συνέχεια των ενημερωτικών συναντήσεων με τους βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOSΟΧΙ LNG Ν ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ συναντήθηκαν την Τρίτη, 10/01/2023 με το Βουλευτή Αλ. Μεϊκόπουλο αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή και λειτουργία μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου  (FSRU) στην περιοχή του Σωρού ή αλλού εντός του Παγασητικού.

Σημειωτέον ότι ο κ. Μεϊκόπουλος έχει λάβει από την πρώτη στιγμή δημόσια θέση και πρωτοβουλίες κατά της χωροθέτησης του άνω σταθμού οπουδήποτε εντός του Παγασητικού επισημαίνοντας, τόσο εντός όσο κι εκτός ς, τις αρνητικές συνέπειες που θα συνίστανται στην άνευ ετέρου επιβάρυνση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της , στη δραματική μεταβολή του μοντέλου ς της περιοχής αλλά και στην επιδείνωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Σε αυτό το πλαίσιο και εντός των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων είχε υποβάλει σχετική επερώτηση στον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στη   κατά την προβλεπόμενη  κοινοβουλευτική διαδικασία.

Κατά τη συνάντησή μας, οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Μεϊκόπουλο για τη στάση του και εξέφρασαν την πάγια θέση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ότι πρόκειται για ένα σοβαρότατο ζήτημα που θα κρίνει το παρόν και το μέλλον της ς κι ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης.

Ο  κ. Μεϊκόπουλος διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποσοβηθεί η κατασκευή σταθμού FSRUεντός του Παγασητικού κόλπου.

Τόνισε επίσης ότι προσβλέπει και θα επιδιώξει, τη με όλους τους τοπικούς βουλευτές, τους φορείς της τοπικής αυτος και τους  επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της ς ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, προκειμένου σύσσωμη η  τοπική κοινωνία να εκφράσει την αντίθεσή της και να απαιτήσει την ακύρωση των σχεδίων εγκατάστασης της μονάδας FSRU (LNG) στον Παγασητικό.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση