Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου
Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου

Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας , στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και συνεχούς ς και ανταλλαγής απόψεων με φορείς του Νομού, πραγματοποίησε συνάντηση την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 με την Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου, στις εγκαταστάσεις της Λέσχης.

Παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι της ΒΕΜ, ο πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, ο α' αντιπρόεδρος Ευάγγελος Λαλίτσας και ο β' αντιπρόεδρος Βασίλης Τόπας και συζήτησαν με την πρόεδρο της Λέσχης Εργαζόμενου Κοριτσιού, Βίκυ Τσεκούρα. Παρόντες, επίσης, ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και άλλα μέλη της Λέσχης.

Έγινε διεξοδική για την ιστορία της Λέσχης Εργαζόμενου Κοριτσιού, την ίδρυση, την ανασύστασή της, τις δράσεις της.

Το σωματείο προσφέρει αρκετά τμήματα ενηλίκων, για και άντρες, αλλά και παιδικά τμήματα. Διδάσκονται παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί, ξένες γλώσσες με δυνατότητα πιστοποίησης, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική και άλλες πολλές ακόμα δραστηριότητες με χαμηλό κόστος.
Οι δύο φορείς, ΒΕΜ και Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού, συζήτησαν όλες τις πιθανές συνεργασίες και συνέργειες που μπορούν να έχουν από κοινού, καθώς η Ομοσπονδία δεν δραστηριοποιείται μόνο σε Συνδικαλιστικό πλαίσιο. Αντιθέτως, η ΟΕΒΕΜ στηρίζει κάθε δράση φορέων, οργανισμών και απλών συμπολιτών προς όφελος της κοινωνίας και του Νομού Μαγνησίας.

Η διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει την εν λόγω Λέσχη, ενισχύει την επιθυμία της Ομοσπονδίας για συνεργασία, για υποστήριξη με την ευρύτερη έννοια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας, θέμα στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΜ θα είναι η γνωριμία της Λέσχης Εργαζόμενου Κοριτσιού με την Ομοσπονδία και τα μέλη της στο χώρο της Ομοσπονδίας και των Σωματείων –μελών της και η στήριξη της Λέσχης με τις όποιες δυνατότητες έχει η Ομοσπονδία.

Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας

Σε συνέχεια των συναντήσεων με φορείς – σωματεία του Νομού Μαγνησίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας, πραγματοποίησε συνάντηση με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, στην έδρα της δεύτερης.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, συγκεκριμένα ο πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, ο α' αντιπρόεδρος Ευάγγελος Λαλίτσας και ο ταμίας Ιωάννης Φόβος, συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, Κώστα Τράγκαλο.

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Ομάδας Διάσωσης, παρουσιάστηκε ο εξοπλισμός, η λειτουργία και η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του συνοπτικά. Διασαφηνίστηκε επίσης, ο σκοπός της Ομάδας, δηλαδή η συνεχής προσπάθεια προσέγγισης του εθελοντισμού. Η ΕΟΔ αποτελείται από επί μέρους τμήματα: την ορεινή, την διάσωση στο υγρό στοιχείο, την αντιμετώπιση καταστροφών, τις , το τμήμα έρευνας και τεχνολογίας, κοινωνικής μέριμνας και αεροδιάσωσης, για τα οποία υλοποιούνται σεμινάρια.

Στο πλαίσιο της βαρυσήμαντης αυτής εθελοντικής δράσης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας, δεσμεύτηκε για τον καθορισμό όρων συνεργασίας σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι , βιοτέχνες, έμποροι, οφείλουν και έχουν ανάγκη να γνωρίζουν με έμπειρους και πιστοποιημέ ανθρώπους, βασικές αρχές στον τομέα της υγείας.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη μια στοιχειώδης εκπαίδευση, είναι απαραίτητο όλοι να έχουν βασικές γνώσεις αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών που μπορούν να συμβούν μπροστά στα α τουςς και να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί διημερίδα εκπαίδευσης και πιστοποίησης σε θέματα Πρώτων Βοηθειών. Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για ενδιαφέροντος συμμετοχής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση