Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση Μ. Πατσιαντά – Ν. Οικονόμου με τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ
Συνάντηση Μ. Πατσιαντά – Ν. Οικονόμου με τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ

Συνάντηση Μ. Πατσιαντά – Ν. Οικονόμου με τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της είχαν οι Μαργαρίτης Πατσιαντάς και Νατάσα Οικονόμου, που  εκπροσωπούν τις στο Διοικητικό Συμβούλιο της , ως τακτικό μέλος του ο πρώτος και ως αναπληρωματικό η δεύτερη, με θέμα τις σοβαρότατες εξελίξεις στη διαμάχη ΔΕΥΑΜΒ – ΕΡΓΗΛ, μετά τη δέσμευση των λογαριασμών της Δημοτικής Επιχείρησης από την εργοληπτική εταιρεία, την περιστολή των λειτουργιών της ΔΕΥΑΜΒ και την ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή του σχεδιασμού της για λύση και εκκαθάριση της Επιχείρησης σε περίπτωση που υπάρξει αρνητική δικαστική εξέλιξη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 28 Απριλίου, πέρα από τα δύο μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ,  Μ. Πατσιαντά και Ν. Οικονόμου, που είναι και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ συμμετείχαν ο πρόεδρος,  Β. Ζεμπέογλου, ο γραμματέας,  Χ. Ροβίθης, ο ταμίας, Γ. Βλις, και τα μέλη,  Α. Τριανταφύλλου, Ι. Παλάντζας και Ε. Χριστοδούλου.

Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τους δύο συμβούλους για τη στήριξη και την πρόσφατη παρουσία τους στο , όταν συζητήθηκε το αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ για προσωρινή διαταγή κατά των απαιτήσεων της ΕΡΓΗΛ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι διάφορες πτυχές του προτος, το πώς έφτασε η ΔΕΥΑΜΒ στη σημερινή δεινή θέση και σχολιάστηκε η ανεξήγητη, επί τρία ολόκληρα χρόνια, καθυστέρηση της δημοτικής αρχής  να καταθέσει εναντίον της ΕΡΓΗΛ, ώστε να υπάρξει δικαστική διερεύνηση για την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή για το έργο που πραγματικά εκτέλεσε η εταιρεία, ενώ η δημοτική αρχή δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία το κρίσιμο διάστημα από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν στάλθηκε, τον Ιούνιο , το απόγραφο εκ μέρους της ΕΡΓΗΛ.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν επίσης τους προβληματισμούς τους για το ενδεχόμενο λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, που έχει προαναγγείλει η δημοτική αρχή, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι μία ισχυρή επιχείρηση με βαρύνουσας -για το κοινωνικό σύνολο- σημασίας αντικείμενο και δηλώνοντας πως υπάρχουν πολλά ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστούν, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους νομικούς τους συμβούλους, οι οποίοι διερευνούν όλα τα δεδομένα, σχετικά με την επιλογή της δημοτικής αρχής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, ετοιμότητα και υπευθυνότητα και όχι ανέξοδοι παλικαρισμοί, ώστε να εξαντληθούν τα περιθώρια για τη διατήρηση της ΔΕΥΑΜΒ και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της πόλης, της Επιχείρησης και των εργαζομένων, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ ανήκει στον Βολιώτικο λαό και το έργο της αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, αλλά και να συνεχιστεί με ενότητα και όλα τα μέσα ο αγώνας για την τελική δικαίωση της ΔΕΥΑΜΒ ενάντια στην αδηφάγο εταιρεία, η οποία αφενός πληρώθηκε για έργο που δεν υλοποίησε, αφετέρου οδηγεί τη ΔΕΥΑΜΒ σε διάλυση, διεκδικώντας υπέρογκα ποσά για έργο που δεν εκτέλεσε.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση διατύπωσαν την ευχή και την προσδοκία, να έχει θετική για τη ΔΕΥΑΜΒ έκβαση η συζήτηση που έγινε, την περασμένη Παρασκευή, σε της Αθήνας, για προσωρινή διαταγή κατά των κατασχετηρίων, ώστε να δοθεί μία χρονική ανάσα στην Επιχείρηση.

Οι Μ. Πατσιαντάς και Ν. Οικονόμου διαβεβαίωσαν ότι θα είναι στο πλευρό της της Επιχείρησης και των εργαζομένων, στον δύσκολο αγώνα που έχει μπροστά της η πόλη, ενώ δήλωσαν πως θα αναλάβουν πρωτοβουλία, σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή, κατά το δυνατόν, θέση των παρατάξεων και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, για τους από εδώ και πέρα αναγκαίους χειρισμούς.

 

H δημοτική αρχή

Είναι ομολογουμένως δυσεξήγητη, ακόμα και αν πρόκειται για τους συγκεκριμένους, η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το κρισιμότατο για το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας θέμα της ΔΕΥΑΜΒ, οι επικεφαλής της μείζονος και της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας.

Οι όροι που επιλέγουν να τοποθετηθούν , όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους με το ΔΣ των εργαζομένων στην επιχείρηση, και την οποία όλοι προσπαθούν να κατανοήσουν, είναι καθαρά επικοινωνιακοί και καταδεικνύουν και πάλι ότι ελάχιστα έως καθόλου ενδιαφέρονται για την ουσία των πραγμάτων.

Σε κάθε περίπτωση και αφού φαίνεται ότι τους είναι αδύνατον να απαγκιστρωθούν από τις αμαρτωλές αντιλήψεις της μικροπολιτικής και του φατριασμού, της κολακείας και της ίντριγκας και να λειτουργήσουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως απαιτεί η κατάσταση, τους θυμίζουμε ότι αποφάσεις λαμβάνει η πλειοψηφία.

Οι δήθεν ευαισθησίες που τ δήθεν εκδηλώνουν, αυτοί που για δεκαετίες τώρα αντί να έχουν καταστήσει μια μονοπωλιακή επιχείρηση, όπως η ΔΕΥΑΜΒ, κερδοφόρα, με συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών – πραγματικών ιδιοκτητών της, την υπερχρέωσαν και την οδήγησαν με λάθη, παραλείψεις, ίσως και σκοπιμότητες, στα πρόθυρα της καταστροφής ασφαλώς δεν πείθουν κανένα. Αντίθετα γιγαντώνουν το αίσθημα οργής και αγανάκτησης κατά αυτών που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση και που σήμερα επιχειρούν να εμφανιστούν τιμητές των πάντων.

Συστήνουμε, λοιπόν, σε όσους λειτουργούν με αυτές τις παλαιο-κομματικές μεθόδους, να τηρήσουν χαμηλούς τόνους και να συνειδητοποιήσουν ότι η Δημοτική Αρχή καθορίζει την ατζέντα. Αν πραγματικά έχουν τη διάθεση να συνδράμουν, δεν έχουν παρά να αποδεχθούν αυτή την πραγματικότητα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση