Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Πολιτών  ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS-ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ  
Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Πολιτών  ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS-ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ   

Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Πολιτών  ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS-ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ  

 

 

Συνάντηση πργμτοποίησε η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα με την Πρωτοβουλία Πολιτών ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS-ΟΧΙ LNG ΣΤΟ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ, αναφορικά με την κατασκευή και λειτουργία μονάδας αποθήκευσης και επαναεριος υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) σε περιοχή εντός του Παγασητικού. Στη συζήτηση συμμετείχαν εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών τα μέλη του συντονιστικού απολέων Κολοβός και Κυριάκος Γεραμπίνης.

 

Στη συζήτησή που ακολούθησε η κα. τόνισε ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει καταθέσει πολλές ερωτήσεις στη κυβέρνηση ώστε να ενημερωθεί  για την αδειοδότησης του έργου και τα αποτελέσματα των ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών όσον αφορά την του έργου και την φιλικότητά του προς το περιβάλλον, χωρίς όμως να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η απάντηση που έλαβε από το ΥΠΕΝ ότι τα σχετικά έγγραφα παρακρατήθηκαν για λόγους «επιχειρηματικού απορρήτου».

Η κα Παπανάτσιου ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει κάθετα αντίθετη στο εν λόγω εγχείρημα και επεσήμανε ότι : «Δεν είναι δυνατόν η των κατοίκων και του περιβάλλοντος του Παγασητικού να θυσιάζεται στο βωμό των επενδύσεων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση