Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση Κ. Χαλέβα-Δημ. Αποστολάκη για την τσιπουροκατάνυξη
Συνάντηση Κ. Χαλέβα-Δημ. Αποστολάκη για  την τσιπουροκατάνυξη

Συνάντηση Κ. Χαλέβα-Δημ. Αποστολάκη για την τσιπουροκατάνυξη

Με τον πρόεδρο των ποστκτηρίων Ελλάδος Δημήτρη Αποστολάκη συναντήθηκε ο ́στας Χαλέβας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας όπου έγινε συζήτηση για το σύνολο των εκδηλώσεων που πρόκειται να διεξαχθούν στο Βόλο, με στόχο την προβολή της αναγνωρισιμότητας του τσίπουρου ώς εθνικό προϊόν, δίνοντας παράλληλα μηνύματα ενημέρωσης του πολίτη για την επικινδυνότητα των μή επώνυμων προιόντων καθώς και για την μείωση της υπεραξίας αυτών.

Στο πλαίσιο τωνεκδηλώσεων που θα είναι υπό την αιγίδα τόσο της όσο και του Υπουργείου Τουρισμού θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις και ενημερωτικές ημερίδες.

Στόχος είναι, όπως επισήμανε ο ́στας Χαλέβας, στο σύνολο των εκδηλώσεων να ενταχθεί και ένα παγκόσμιο συνέδριο με συμμετέχοντες φορείς που υλοποίησαν ρεκόρ κίνες προκειμένου να τα αξιολογήσουν και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τα οφέλη που προέκυψαν από τα συγκεκρι μένα ρεκόρ κίνες που υλοποίησαν στην χώρα τους.

Τέλος, την κορονίδα των εκδηλώσεων θα αποτελέσει το πολυσυζητημένο ρεκόρ Γκίνες της τσιπουροκατάνυξης όπου θα καταγραφεί το μεγαλύτερο τραπέζι παγκοσμίως με παραδοσιακά εδέσματα μεσογειακής διατροφής τα οποία αποτελούν την άυλη πολιτισμική μας κληρονομιά.

Με την οριστικοποίηση της ημερομηνίας από τον φορέα υλοποίησης των ρεκόρ Γκίνες θα δοθεί στη δημοσιότητα η τελική ημερομηνία των εκδηλώσεων οι οποίες θα αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών ανάλογο με τις εκδηλώσεις της Γερμανίας του Octoberfest.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση