Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Συνάντηση Κ. Χαλέβα-Δημ. Αποστολάκη για την τσιπουροκατάνυξη
Συνάντηση Κ. Χαλέβα-Δημ. Αποστολάκη για  την τσιπουροκατάνυξη

Συνάντηση Κ. Χαλέβα-Δημ. Αποστολάκη για την τσιπουροκατάνυξη

Με τον πρόεδρο των αποστακτηρίων Ελλάδος Δημήτρη Αποστολάκη συναντήθηκε ο Κώστας Χαλέβας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας όπου έγινε συζήτηση για το σύνολο των εκδηλώσεων που πρόκειται να διεξαχθούν στο Βόλο, με στόχο την προβολή της αναγνωρισιμότητας του τσίπουρου ώς εθνικό προϊόν, δίνοντας παράλληλα μηνύματα ενημέρωσης του πολίτη για την επικινδυνότητα των μή επώνυμων προιόντων καθώς και για την μείωση της υπεραξίας αυτών.

Στο πλαίσιο τωνεκδηλώσεων που θα είναι υπό την αιγίδα τόσο της UNESCO όσο και του Υπουργείου Τουρισμού θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις και ενημερωτικές ημερίδες.

Στόχος είναι, όπως επισήμανε ο Κώστας Χαλέβας, στο σύνολο των εκδηλώσεων να ενταχθεί και ένα παγκόσμιο συνέδριο με συμμετέχοντες φορείς που υλοποίησαν ρεκόρ Γκίνες προκειμένου να τα αξιολογήσουν και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τα οφέλη που προέκυψαν από τα συγκεκρι μένα ρεκόρ Γκίνες που υλοποίησαν στην χώρα τους.

Τέλος, την κορονίδα των εκδηλώσεων θα αποτελέσει το πολυσυζητημένο ρεκόρ Γκίνες της τσιπουροκατάνυξης όπου θα καταγραφεί το μεγαλύτερο τραπέζι παγκοσμίως με παραδοσιακά εδέσματα μεσογειακής διατροφής τα οποία αποτελούν την άυλη πολιτισμική μας κληρονομιά.

Με την οριστικοποίηση της ημερομηνίας από τον φορέα υλοποίησης των ρεκόρ Γκίνες θα δοθεί στη δημοσιότητα η τελική ημερομηνία των εκδηλώσεων οι οποίες θα αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών ανάλογο με τις εκδηλώσεις της Γερμανίας του Octoberfest.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ν. Χαρδαλιάς: Είμαστε συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των δύο παιδιών - https://t.co/dXZmDPohOU -

  • Σφίγγει ο κλοιός μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων - https://t.co/3t0lkSFkF1 -

  • Σύλληψη 43χρονου με μικροποσότητα κάνναβης - https://t.co/vTspSMEhJb -

"Αλιεύοντας" την είδηση