Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση φορέων για τη Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο
Συνάντηση φορέων για τη Ναυτική  Εβδομάδα στο Βόλο

Συνάντηση φορέων για τη Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο

Συνάντηση  διοργνωτών  φορέων της Νυτικής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 και 11.00 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Βόλου.

Ο πολιτισμού της Μ.Δ. «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη και διάδοση του Πολιτιστικού Αποθέματος», από την έναρξη των επιτυχημένων παρεμβάσεών του, καθιέρωσε τον θεσμό του «Θεματικού έτους Πολιτισμού».

Το κάθε έτος, αρχής γενομένης από το 2015, είναι αφιερωμένο σε μια θεματική ενότητα και όλες οι δράσεις του έχουν στόχο να αναδείξουν την θεματική ενότητα αυτή από όλες τις πλευρές του πολιτισμού. Τίτλος του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2015»: «Μάγνητες και ο Πολιτισμός της Θάλασσας».

Επόμενος σημαντικός στόχος του φορέα, πέραν των άλλων, η καθιέρωση ή η επαναφορά «θεσμών», όπου στη διάρκεια πραγματοποίησής των καταξιώθηκαν στη συνείδηση του κοινού, όπως η «Ναυτική Εβδομάδα».

Έτσι, στη διάρκεια του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2015», αποφασίστηκε η επαναφορά του επιτυχημένου θεσμού των παρελθόντων ετών, τη «Ναυτική Εβδομάδα», που είχε σταματήσει να διοργανώνεται από το 2009.

Στη διάρκεια αυτών των ετών παρουσιάσθηκαν κατά την διοργάνωση των προηγούμενων διοργανώσεων πανελληνίως αναγνωρισμένα συγκροτήματα, όπως:

  • Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής με την εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, και την 200μελή Χορωδία «ΙΩΝΙΑ»

  • Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού,

  • Η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος

  • Η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» της Κέρκυρας

  • Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας

  • Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου

  • Η «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου».

  • Το Διεθνώς αναγνωρισμένο Μουσικό – χορευτικό συγκρότημα «Encardia»

  • Η Παιδική Χορωδία «Παραμυθία» του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας, με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του συνθέτη Χρίστου Τσιαμούλη.

Καλλιτεχνικά σχήματα από διάφορες χώρες του εξωτερικού  και άλλα μικρότερης αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας.

Ακόμη αξιοποιήθηκαν, αναδείχθηκαν και συμμετείχαν με επιτυχία:

Εικαστικές και άλλες Συλλογές

Τοπικά Μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες

Χορευτικά συγκροτήματα

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου και πολλά σχολεία της Α΄/θ μιας

& Β΄/θ μιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Αθλητικοί Σύλλογοι και προσκοπικοί φορείς

Στις εκδηλώσεις αυτές, που παρακολούθησαν χιλιάδες πολιτών, παραβρέθηκαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος, υπουργοί, Πολιτικοί παράγοντες, υψηλά κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Στρατιωτικών και Θρησκευτικών Αρχών.

 

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο» για το 2022 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί και πάλι στην παραλία του Βόλου, στον προαύλιο χώρο του ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και σε άλλους χώρους, από την Κυριακή 19 ως την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή θα είναι η νήσος Μεγίστη (Καστελλόριζο).

Η επιλογή της ανωτέρω αναφερόμενης περιοχής δεν είναι καθόλου τυχαία. Εντάσσουμε τη διοργάνωση της «Επετειακής Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2022», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, τιμώντας το Ελληνικό νησί που είναι εγγύτερα στη Μικρά Ασία, αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα τα προβλήματα της μη καλής γειτνίασης με την Τουρκία.

Από την Ακριτική αυτή περιοχή θα φιλοξενήσουμε τον Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, Χρυσόστομος Β΄, τη Δημοτική Αρχή, άλλους φορείς και Καλλιτεχνικά συγκροτήματα.

Επίσης κατά την επίσημη έναρξη της «Επετειακής Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2022», αποφασίστηκε το τιμώμενο πρόσωπο να είναι ο συμπολίτης   Θεόδωρος Βλάχος, που ο μητροπολίτης θα απονείμει τη διάκριση της Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού, για τη συνολική προσφορά του στην Εθνική Ελλάδος, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και το άθλημα του πόλο, καθώς και για τη συμβολή του στην εκπαίδευση των νέων , αποτελώντας μια μεγάλη προβολή για ολόκληρη την περιοχή .

Επιπλέον προτείνουμε και θα εισάγουμε ορισμένες καινοτομίες, που θα φέρουν επισκέπτες και από άλλες , και επιπλέον θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάδειξη και καθιέρωση του θεσμού.

Προκειμένου να συζητήσουμε τη νέα συνεργασία με τους συνδιοργανωτές φορείς, να υποβάλλουμε σχέδιο προτεινόμενων δράσεων, αλλά και να ακούσουμε και τις δικές τους προτάσεις και άλλες τεχνικές και οργανωτικές λεπτομέρειες, τους καλούμε να παραστούν, ή να αποστείλουν εκπρόσωπό τους, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 και 11.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Βόλου.

Με όλους τους συνδιοργανωτές   επιδιώκουμε να προετοιμάσουμε και θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο Πολιτιστικό , που θα αγγίζει όλους τους τομείς: Λόγου (Ποίηση), Μουσικής, Εικαστικών, Κινηματογράφου, Φωτογραφίας.

Τέλος είμαστε σε συνεννόηση, χωρίς να έχουμε ακόμη καταλήξει και με ορισμένα Πανελλήνιας εμβέλειας σχήματα, που εάν τελικώς συμμετάσχουν, θα δώσουν νέα διάσταση στην «Επετειακή Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2022».

Προκειμένου να συνεχίσουμε έναν από τους πλέον επιτυχημένους Θεσμούς της Μαγνησίας, στοχεύοντας σε μεγαλύτερη ανταπόκριση, είμαστε βέβαιοι ότι η πραγματοποίηση της «Επετειακής Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2022», θα προσφέρει τις καλύτερες των εντυπώσεων για τη Μαγνησία σε Πανελλήνιο πλέον επίπεδο και πάλι εφέτος με την συνδιοργάνωση της , του Δήμου Βόλου, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και όλων των άλλων φορέων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση