Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση εργασίας ΟΛΒ ΑΕ -ΣΒΘΣΕ για την ανάπτυξη του Λιμανιού
Συνάντηση εργασίας ΟΛΒ ΑΕ -ΣΒΘΣΕ για την ανάπτυξη του Λιμανιού

Συνάντηση εργασίας ΟΛΒ ΑΕ -ΣΒΘΣΕ για την ανάπτυξη του Λιμανιού

 Συνάντηση εργσίς πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/01/2020, στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών ς & Στερεάς Ελλάδος,  μεταξύ των Διοικήσεων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου  Α.Ε. και του Συνδέσμου Βιομηχανιών ς & Στερεάς Ελλάδος.

Τη διοίκηση του ΟΛΒ εκπροσώπησε η πρόεδρος  Β. Μήτρου και ο διευθύνων σύμβουλος  Σ. Αναγνώστου, ενώ τη διοίκηση του με επικεφαλής την πρόεδρο του Συνδέσμου  Ελ. Κολιοπούλου, εκπροσώπησαν τα μέλη του Δ.Σ. : Μ. Βλάχος, εκπρόσωπος της ΑΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ,  Θ. Ζάχος, εκπρόσωπος της ΧΑΛΥΒΟΥΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ,  Ι. Κιντά εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Α' ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου όπως, ο Γ. Βαρούτσικος από την ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΑΕ, ο  . Αναστασιάδης της CENTAUR ANALYTICSΒ. αζίρη από την VOLOS SHIPPING SERVICES, η  Ειρ. Φλώρου και ο  Τρ. Αγγελάκης από την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Φρ. Δαγλαρίδου και η υπεύθυνη του τμήματος /Enterprise Europe NetworkHellas  Στ. Βαϊνά.

Σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων που αφορούν στην περαιτέρω αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του λιμένα, στην επαρκή στελέχωση σε τεχνικό προσωπικό και στην αναβάθμιση της ικανότητας υποδοχής πλοίων μεγάλης χωρητικότητας.

Από την πλευρά της εκπροσώπησης του Φορέα Διαχείρισης «Α' ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ» τέθηκαν επιπλέον τα θέματα που αφορούν στις προοπτικές ολοκλήρωσης της σύνδεσης του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, με γνώμονα την ανάπτυξη της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδας.

Η νέα διοίκηση του ΟΛΒ Α.Ε., στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων της, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Λιμένα.

Και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε η αναγκαιότητα εξασφάλισης της αποτελεσματικής, εύρυθμης αλλά και ανταγωνιστικής σε θέματα κόστους, λειτουργίας του λιμανιού, που θα συντελέσουν στην ανάδειξή του ως σημαντικού παράγοντα συμβολής στην εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή.

"Αλιεύοντας" την είδηση