Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση Επιτροπής Αγώνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας
Συνάντηση Επιτροπής Αγώνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Συνάντηση Επιτροπής Αγώνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

 

Δεσμεύσεις σε αιτήματα της Επιτροπής Πολιτών

Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη είχαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ προκειμένου να της καταθέσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους για τα βαρέα μέταλλα και μια σειρά αιτημάτων και ερωτημάτων γύρω από τη λειτουργία της ΑΓΕΤ.

Τα μέλη της Επιτροπής επέμειναν στην ανάγκη να διερευνηθεί περισσότερο με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας η εύρεση βαρέων μετάλλων στην πόλη του Βόλου, αλλά και η προέλευσή τους. Και ζήτησαν – μεταξύ άλλων – να δημιουργηθεί δίκτυο μετρητών για ποσοτικές και ποιοτικές μετρήσεις αέριων ρύπων της πόλης, που είναι ήδη επιβαρυμένη από διάφορες πηγές.

Στόχος της Επιτροπής είναι να πιεστεί η Περιφέρεια να δημιουργήσει ένα σύστημα καταγραφής ρύπων, που να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την προέλευση και την ποιότητα των ρύπων. Και παράλληλα να ερευνήσει το πολύ κρίσιμο ζήτημα της επιβάρυνσης με βαρέα μέταλλα, ώστε να αποκαλυφθεί επιτέλους αν και πόσο επικίνδυνη είναι ήδη η λειτουργία μεγάλων βιομηχανιών στον ιστό της πόλης.

Η Περιφέρεια οφείλει να πρωτοστατήσει σε όλες τις ενέργειες που θα θωρακίσουν την πόλη από τη ρύπανση και θα προστατέψουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Από τη μεριά της Περιφέρειας η αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει άμεσα μελέτη της ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής και επέκταση του δικτύου μετρητών της ατμόσφαιρας του Βόλου.

Σχετικά με το εργοστάσιο παραγωγής SRF από τον Δήμο Βόλου υπήρξε η σαφής δέσμευση ότι καμία μελέτη που θα περιλαμβάνει την παραγωγή SRF ή RDF δεν θα εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

To περιβάλλον Μπέου

Αν και η «ανακοίνωση» σύμφωνα με την οποία η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εγκριθεί μελέτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων από το Δήμο Βόλου δόθηκε από την γνωστή αναξιόπιστη κίνηση πολιτών, που λειτουργεί με κίνητρα εν πολλοίς αδιευκρίνιστα, εν τούτοις το γεγονός ότι δεν διαψεύστηκε μας επιτρέπει να εικάσουμε πως όντως έγινε.

Αυτό μπορεί να σημαίνει τρία πράγματα: Ή ότι η κ. Αντιπεριφερειάρχης έχει πλήρη άγνοια του θέματος ή ότι απλώς ψηφοθηρεί χαριεντιζόμενη με τους Λημνιούς και τους Μπαξεβανόπουλους ή ότι βρίσκεται σε ευθεία διάσταση με τον πολιτικό της προϊστάμενο, Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, που μόλις προ ημερών δήλωνε ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Έτσι, αφού υπενθυμίσουμε ότι υπεύθυνη και αποκλειστικά αρμόδια για τα θέματα που αφορούν την πόλη του Βόλου είναι μόνο η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι θεσμικοί ή εξωθεσμικοί παράγοντες, που καμία σχέση έχουν με αυτήν, περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επίσημες διευκρινίσεις για την βασιμότητα ή μη των δηλώσεων αυτών για να καθορίσουμε τη στάση μας.

Εμείς συνεχίζουμε με βάση τον εγκεκριμένο εθνικό και ευρωπαϊκό σχεδιασμό και όχι τις επιθυμίες ή τις ιδεοληψίες κάθε πολιτικάντη ή κάθε τυχοδιώκτη.Προχωρούμε για ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό Βόλο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μέλλοντος και η τύχη των ανθρώπων του δεν θα ορίζεται από τους κάθε λογής Λημνιούς και όσους με πρακτικές και συμπεριφορές μια απολιθωμένης πολιτικής σκέψης τον καθήλωσαν στην υπανάπτυξη και του στέρησαν μοναδικές αναπτυξιακές ευκαιρίες, βάσει των δυνατοτήτων που υπάρχουν και που εμείς αξιοποιούμε.

Επιτροπή Αγώνα: Η Δημοτική Αρχή Βόλου ξαναχτυπά!

Η Δημοτική Αρχή Βόλου για άλλη μια φορά και ελλείψει επιχειρημάτων προβαίνει σε έκδοση δελτίων τύπου που διακρίνονται για τον γέλωτα που προσφέρουν.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι η φρασεολογία υποβιβάζει το επίπεδο που θα έπρεπε να διαθέτουν οι ανακοινώσεις μιας επίσημης αυτοδιοικητικής Αρχής και επικεντρώνουμε στο ένα και μοναδικό νόημα που βγαίνει: ότι ο Δήμος Βόλου με τέτοια Δημοτική Αρχή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τσιμεντοβιομηχάνων που θα έχουν στην πόρτα τους έτοιμο SRF (δεματοποιημένα σκουπίδια) για καύση και τον κάθε λογής εργολάβο που θα διαχειριστεί τη μονάδα επεξεργασίας με υπέρογκα λειτουργικά έξοδα που θα βαρύνουν τους Βολιώτες.

Αν η παράταξη που διοικεί αυτή τη στιγμή το Δήμο Βόλου θέλει να αποδείξει το αντίθετο ας απαντήσει ευθαρσώς στο εξής:

1) Κατέθεσε τελικά αγωγή κατά της ΑΓΕΤ ο κύριος Δήμαρχος ή απλά κοροϊδεύει 150.000 συμπολίτες μας με τη μνημειώδη και μεγαλειώδη παρουσία του στα δικαστήρια στις 3-5-2018; Αν υπάρχει έστω η παραμικρή ευθιξία και πολιτικό θάρρος ας μας το αποδείξει με το ανάλογο δικόγραφο. Καθετί άλλο θα αποτελεί προσφερόμενη φενάκη προς τους Βολιώτες.

2) Υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για το εν λόγω εργοστάσιο παραγωγής SRF ή μιλάμε μόνο για μια προμελέτη που βρίσκεται στον αέρα;

Δήμαρχε, ελπίζουμε να μην καταφύγετε ξανά σε εξύβριση ή συνειδητή παράφραση ονομάτων για να δημιουργηθούν εντυπώσεις κατά των μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, διότι να σας ενημερώσουμε ότι στις 30-11-2018 καλείστε από τη δικαιοσύνη για αυτό το παράπτωμα.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή ευτυχώς έχει ημερομηνία λήξης τον Μάιο του 2019.

Οι Βολιώτες πρέπει ενωμένοι να πουν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και ΟΧΙ στο εργοστάσιο παραγωγής SRF.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατασχέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης στο Βόλο #ακατέργαστηκάνναβη #Βόλος - https://t.co/puHmjj9imR -

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

"Αλιεύοντας" την είδηση