Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση Επιστημονικών φορέων της Μαγνησίας για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος
Συνάντηση Επιστημονικών φορέων της Μαγνησίας για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος

Συνάντηση Επιστημονικών φορέων της Μαγνησίας για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος

Tην Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 συναντήθηκαν εκ νέου οι Πρόεδροι και μέλη των Επιστημονικών φορέων της και συγκεκριμένα του Ιατρικού Συλλόγου , Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας & Αλμυρού, Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας και Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών/Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις απόψεις τους σε θέματα επιβάρυνσης του Περιβάλλοντος της περιοχής μας.

Η συζήτηση απετέλεσε συνέχεια της πρώτης συνάντησής τους και αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα κάτωθι:

  1. Οι προαναφερθέντες να συνδιοργανώσουν από κοινού ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την , εντός του επερχόμενου Νοεμβρίου, με ομιλητές καταξιωμέ και γνώστες του αντικείμενου. Σκοπός της εκδήλωσης θα είναι η αξιόπιστη, αντικειμενική και λεπτομερής των κατοίκων της περιοχής μας για το σοβαρό πρόβλημα της αέριας ς γενικότερα και στις αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεία των ανθρώπων, με ιδιαίτερη στα στοιχεία που προσδιορίζουν το φαινόμενο της αέριας ς στην περιοχή μας .
  2. Να αποσταλεί επιστολή στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Αγοραστό Κωνσταντίνο, με περιεχόμενο και αίτημα την εγκατάσταση αριθμητικά επαρκούς και λειτουργικά αξιόπιστου συστήματος μετρητών αέριας ρύπανσης (εντός του Π.Σ. Βόλου, αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία εκτός αυτού), που θα καταγράφει με (ποσοτική και ποιοτική) πληρότητα τα σχετικά στοιχεία, προκειμένου στην συνέχεια να γίνεται η επεξ και αξιολόγησή τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης αποφασίσθηκε να υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση των Επιστημονικών φορέων  με σκοπό να γίνει η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των μέχρι τότε ενεργειών της Επιτροπής και στην συνέχεια ο προγραμματισμός νέων πρωτοβουλιών επί των προβλημάτων επιβάρυνσης του Περιβάλλοντος στην περιοχή μας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση