Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση δημοτικής αρχής Βόλου με τον Τσέχο πρέσβη
Συνάντηση δημοτικής αρχής Βόλου με τον Τσέχο πρέσβη

Συνάντηση δημοτικής αρχής Βόλου με τον Τσέχο πρέσβη

Τον πρέσβη της ς της Τσεχίας στην Jan Bondy υποδέχθηκαν ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Βόλου Αθαν. Θεοδώρου, παρουσία του σε δημάρχου Βόλου και επικεφαλής της ομάδας πλειοψηφίας Αχ. Μπέου. Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκαν θέματα συνς για την ενίσχυση του τουρισμού και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσέχος πρέσβης, συνοδευόμενος από την συνεργάτιδα του Ράνια Γεωργίου, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις ομορφιές της περιοχής , τον πολιτισμό και το περιβάλλον, επισημαίνοντας μάλιστα ότι φέτος υπάρχει αυξητική τάση στον τουρισμό από την Τσεχία για την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αποφασίστηκε η συν του Δήμου Βόλου με τον Τσέχο πρέσβη στο πλαίσιο της προώθησης του τουρισμού αλλά και των τοπικών μας προϊόντων.

Για το λόγο αυτό, ο Βόλου, θα δρομολογήσει το επόμενο χρονικό διάστημα όλες τις διαδικασίες, ώστε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πράγα να «στηθεί» μία έκθεση τοπικών προϊόντων – εδεσμάτων (μαρμελάδες, τσάι, λάδι, κουταλιού, μήλα κ.λπ.) όπου θα παραστούν όλοι οι μεγάλοι αλλά και αλυσίδες τροφίμων από την Τσεχία ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα τοπικά .

Παράλληλα θα υπάρξει και τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας στους τουριστικούς πράκτορες της Τσεχίας.

Τονίζεται πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Ε αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων ώστε να ξεκινήσει η κατάλληλη προετοιμασία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση