Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Συνάντηση δημοτικής αρχής Βόλου με τον Τσέχο πρέσβη
Συνάντηση δημοτικής αρχής Βόλου με τον Τσέχο πρέσβη

Συνάντηση δημοτικής αρχής Βόλου με τον Τσέχο πρέσβη

Τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Αθήνα Jan Bondy υποδέχθηκαν ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Βόλου Αθαν. Θεοδώρου, παρουσία του σε αργία δημάρχου Βόλου και επικεφαλής της ομάδας πλειοψηφίας Αχ. Μπέου. Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκαν θέματα συνεργασίας για την ενίσχυση του τουρισμού και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσέχος πρέσβης, συνοδευόμενος από την συνεργάτιδα του Ράνια Γεωργίου, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις ομορφιές της περιοχής , τον πολιτισμό και το περιβάλλον, επισημαίνοντας μάλιστα ότι φέτος υπάρχει αυξητική τάση στον τουρισμό από την Τσεχία για την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αποφασίστηκε η συνεργασία του Δήμου Βόλου με τον Τσέχο πρέσβη στο πλαίσιο της προώθησης του τουρισμού αλλά και των τοπικών μας προϊόντων.

Για το λόγο αυτό, ο Βόλου, θα δρομολογήσει το επόμενο χρονικό διάστημα όλες τις διαδικασίες, ώστε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πράγα να «στηθεί» μία έκθεση τοπικών προϊόντων – εδεσμάτων (μαρμελάδες, τσάι, λάδι, γλυκά κουταλιού, μήλα κ.λπ.) όπου θα παραστούν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες αλλά και αλυσίδες τροφίμων από την Τσεχία ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα τοπικά προϊόντα.

Παράλληλα θα υπάρξει και τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής της στους τουριστικούς πράκτορες της Τσεχίας.

Τονίζεται πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Επιμελητήριο αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων ώστε να ξεκινήσει η κατάλληλη προετοιμασία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση