Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση  Δημήτρη Κανελλή με το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ
Συνάντηση  Δημήτρη Κανελλή με το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ

Συνάντηση  Δημήτρη Κανελλή με το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ

Συνάντηση  του Δημήτρη Κανελλή, υποψήφιου βουλευτή με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη με το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/05/2023.

Στη συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά του ΔΣ της ΟΕΒΕΜ τα παρακάτω αιτήματα που έχουν κατατεθεί και προς την για:

  1. Βελτίωση της χρηματοδότησης – στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  2. Καθιέρωση υ λογαριασμού

  3. Ανάσχεση διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους με νέα ρύθμιση 120 δόσεων & αναστολή πλειστηριασμών για της πρώτης κατοικίας & επαγγελματικής στέγης

  4. Άρση της δυνατότητας των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπή ηλεκτροδότησης.

  5. Φορολογικά ζητήματα. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, μείωση του στα βασικά καταναλωτικά

  6. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με επιδότηση φωτοβολταϊκών πάνελ μικρής κλίμακας σε ταράτσες

  7. Εργασιακά. Αύξηση κατώτατου μισθού η οποία να συνοδεύεται με μείωση φορολογικών & εργοδοτικών εισφορών.

  8. Βελτίωση του συστήματος Υγείας

Από την πλευρά του ο υποψήφιος του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, σημείωσε ότι ως ελεύθερος επαγγελματίας που συμμετέχει και στην ΟΕΒΕΜ, ότι τα αιτήματα είναι δίκαια κι απολύτως αυτονόητα.

«Είναι απορίας άξιο γιατί δεν στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις΄; Η απάντηση είναι απλή. Η το κάνει γιατί αφενός εξυπηρετεί τα funds κι αφετέρου γιατί δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με τις επιταγές της Γερμανίας και της ΕΕ. Προτιμά οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να οδηγούνται σε αργό θάνατο και εξαφάνιση.»

Ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για καθένα από τα παραπάνω θέματα έχουμε πολύ συγκεκριμένες, άμεσα υλοποιήσιμες κι αποτελεσματικές προτάσεις. Προτάσεις που είναι απόλυτα λογικές κι που θα έπρεπε να μας επιτρέψουν να τις εφαρμόσουμε χωρίς κανένα απολύτως εκβιασμό. Όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει τους Έλληνες να ζούν  μέσα στη φυλακή χρέους, μέσα σε μια όλο και πιο μαύρη κατάσταση. Κι αυτό κάνουν σε συνεργασία με την της .

Σε ότι αφορά τις προτάσεις για τα αιτήματα της ΟΕΒΕΜ από την πλευρά του Κανελλή Δημήτρη σημειώθηκαν τα εξής:

  1. Τα πρώτα δύο αιτήματα μπορούν να επιτευχθούν μέσα από το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ. Χρησιμοποιώντας του σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ μπορούμε να γλυτώσουμε τις χρεώσεις των τραπεζών που κάθε χρόνο στοιχίζουν στον ελληνικό λαό 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα μπορούν να γίνουν επενδύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

  2. Το τρίτο ζήτημα μπορεί να απαντηθεί μόνο με άμεση κατάργηση του ΗΡΑΚΛΗ, που εξασφαλίζει τα funds, και την εφαρμογή του ΟΔΥΣΣΕΑ, που προστατεύει την στέγη πρώτης κατοικίας και την επαγγελματική.

  3. Τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης αλλά και της ς μπορούν να απαντηθούν μονό με την προοπτική της κατάργησης του Χρηματιστηρίου Ενέργεια, η οποία πρέπει να συνοδευτεί και από την δημιουργία μιας νέας Ενιαίας Δημόσιας Επιχείρησης Ενέργειας που θα λειτουργεί με κοινωνικό έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση για το σύνολο των παραπάνω αιτημάτων είναι σημαντικό να τα διεκδικήσουν αν θέλουν να κρατήσουν την οικονομία  ζωντανή.

Σε περίπτωση όμως που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι θεσμοί θελήσουν να μας εκβιάσουν και να μας οδηγήσουν σε συνθήκες ασφυξίας, τότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κι αποφασισμένοι να μην ενδώσουμε στους παραλογισμούς τους.

Κι αυτό φαίνεται ξαναγράφεται σαν συνείδηση σε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως τη νεολαία και είναι αυτό που κάνει όλο και περισσότερους να βλέπουν ιδιαίτερα θετικά το πρόγραμμα που καταθέτει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να στηριχθεί ο κόσμος της εργασίας, οι αυτοαπασχολούμενοι & η νεολαία. Και για αυτό τους καλούν στις 21 Μαΐου να  στηρίξουν με την ψήφο τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση