Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα
Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα

Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα, Όμαρ Άμερ ιούσεφ, πραγματοποίησε την Πέμπτη 1η Ιουνίου , ο διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. Σως Αναγνώστου στην Αθήνα.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό , σε συνέχεια στοχευμένων ενεργειών κι ανταλλαγής αλληλογραφίας.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη το προηγούμενο διάστημα και απάντηση από την αιγυπτιακή πλευρά, για την της πορθμειακής σύνδεσης Βόλου – Αλεξάνδρειας, ενώ για το ζήτημα αυτό, είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες και ενέργειες από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Μεταφορών, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος και τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ο Αιγύπτιος πρέσβης, συζήτησαν τα οφέλη που θα προκύψουν από την επίτευξη της συγκεκριμένης θαλάσσιας σύνδεσης.

Ο Αιγύπτιος πρέσβης εμφανίστηκε θετικός σε μία τέτοια προοπτική, επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες, έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου των θαλάσσιων μεταφορών, του εμπορίου και του τουρισμού.

Μάλιστα, ο ίδιος δεσμεύτηκε, να μεσολαβήσει στην αιγυπτιακή πλευρά, προκειμένου να οριστεί σύνδεσμος μέσα στο καλοκαίρι και να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της ελληνικής και αιγυπτιακής αντιπροσωπείας, για την ταχύτερη και υλοποίηση της πορθμειακής σύνδεσης.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. Σως Αναγνώστου, δήλωσε μεταξύ άλλων ” η πορθμειακή σύνδεση Βόλου – Αλεξάνδρειας, παρουσιάζει σειρά πλεονεκτημάτων. εωγραφικά, το λιμάνι του Βόλου βρίσκεται σε στρατηγική θέση που ενισχύει την παραπάνω σύνδεση. Είναι το λιμάνι της Κεντρικής Ελλάδος και προσφέρει άμεσα πρόσβαση στο εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Ευελπιστούμε ότι οι προσπάθειες θα ευοδωθούν για την ταχύτερη υλοποίηση του εγχειρήματος”.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση