Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Συνάντηση Χαλέβα-Σταυρίδη για θέματα της Νέας Ιωνίας
Συνάντηση Χαλέβα-Σταυρίδη για θέματα της Νέας Ιωνίας

Συνάντηση Χαλέβα-Σταυρίδη για θέματα της Νέας Ιωνίας

Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Βόλου Θανάση Σταυρίδη πραγματοποίησε ο Κώστας Χαλέβας, αρχιτέκτων πολεοδόμος, εντεταλμένος σύμβουλος του περιφερειάρχη για θέματα Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν τόσο θέματα τροποποιήσεων των πράξεων εφαρμογής των επεκτάσεων σχεδίων όσο και το μείζον κυκλοφοριακό θέμα που επί δεκαετίες απασχολεί κυρίως τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την μονοδρόμηση της Μαιάνδρου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Ικάρων και Λεωφόρου Ειρήνης, οι οδηγοί με κατεύθυνση από την Αναπαύσεως προς την Λεωφόρο Ειρήνης επί της Μαιάνδρου είναι αναγκασμένοι να οδηγούνται στην οδό Εθνικών Αγώνων από την Ικάρων και να αναγκάζονται να κάνουν τον κύκλο μέχρι την Ελευθερίου Βενιζέλου προκειμένου να εισέλθουν και πάλι στην οδό Μαιάνδρου για να πάρουν την Λεωφόρο Ειρήνης προς Βόλο.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Χαλέβας, ο καθορισμός του τμήματος της Μαιάνδρου ως διπλής κατεύθυνσης από την Ικάρων μέχρι την Λεωφόρο Ειρήνης θα δώσει επιτέλους την λύση στο χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους οδηγούς οχημάτων.

Βέβαια, όπως τόνισε ο Κώστας Χαλέβας, πολλά είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα που απασχολούν τη Νέα Ιωνία και απαιτούν άμεσα μια συνολική κυκλοφοριακή μελέτη προκειμένου να αποκατασταθούν και άλλα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής.

∆εν παρέλειψαν φυσικά να αναφερθούν και στην προχειρότητα που έδειξε η προηγούμενη δημοτική αρχή στο θέμα του κυκλικού κόμβου της Ευαγγελιστρίας που με μεγάλη επιμονή επεδίωξαν να καταστρέψουν, επιζητώντας την κατάργηση της κυκλικής κυκλοφορίας.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι σήμερα για να κατανοήσουν ότι οι κυκλικοί κόμβοι διευκολύνουν την κυκλοφορία και αντί να τους καταργούν πρέπει να τους δημιουργούν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε άθλια κατάσταση η σχολική υποδομή του 3ου ΓΕΛ Βόλου - https://t.co/btrXl9PxX5 -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Γεωργακόπουλος - https://t.co/f5BdPeuI3f -

  • Φωτιά σε κτήμα στο Διμήνι - https://t.co/ywe2EUz2gP -

"Αλιεύοντας" την είδηση