Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συνάντηση Αθ. Λιούπη με στρατιωτικούς
Συνάντηση Αθ. Λιούπη με στρατιωτικούς

Συνάντηση Αθ. Λιούπη με στρατιωτικούς

Την Πρσκευή 8 Ιανουαρίου 2021, αροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης  Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας συναντήθηκε με τον βουλευτή Αθανάσιο Λιούπη, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο Ελευθέριο Κακκάβα και την αρόεδρο Μαρία Καρτσάνα, τηρώντας όλα τα κατά της μετάδοσης του ιού Covid-19.

Το ΔΣ της Ένωσης του έθεσε θέματα που αφορούν στη μέριμνα του προσωπικού, την υγειονομική των στελεχών καθώς και διάφορα διοικητικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε το άρθρο 32 που αφορά την βαθμολογική ανισορροπία που προέκυψε με το Νόμο 4609/2019,  καθώς και την αποκατάσταση των Αποφοίτων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) των ετών 1991 – 1992.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα των ηλιακών ορίων των Επαγγελματιών Οπλιτών (Ε) αλλά και η βαθμολογική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), καθώς αυτοί οι δύο θεσμοί αποτελούν το 60% της ς του προσωπικού των Ένοπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Στη συνέχεια, ανέλυσαν το πολύ σοβαρό θέμα της νυχτερινής αποζημίωσης των στελεχών και το πρόβλημα της υγειονομικής
περίθαλψης των στελεχών.

Τέλος, αναφέρθηκαν  στην πάγια διεκδίκηση της Ένωσης για τη παραμονή της 32ης ΤΑΞ/ΠΖΝ στο Βόλο.

Ο βουλευτής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μέριμνα και τα προβλήματα των στρατιωτικών και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα ανωτέρω θέματα ενώ του δόθηκε σχετικό .

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, επιδόθηκε πλακέτα στον βουλευτή εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και υπήρξαν αμοιβαίες υποσχέσεις συνεργασίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση