Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συναντήσεις Κατερίνας Παπανάτσιου με το Σύλλογο καταστηματαρχών εστίασης και Εμπορικό Σύλλογο
Συναντήσεις Κατερίνας Παπανάτσιου με το Σύλλογο καταστηματαρχών εστίασης και Εμπορικό Σύλλογο

Συναντήσεις Κατερίνας Παπανάτσιου με το Σύλλογο καταστηματαρχών εστίασης και Εμπορικό Σύλλογο

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατερίνα Παπανάτσιου (20-8-2020) με τον πρόεδρο του Συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης Στέφανο Στεφάνου και τον πρόεδρο  Απόστολο Οντόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ.   Νιζάμη Μάριο και Σαμπετάϊ Μιχάλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & ς, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην τοπική οικονομία αλλά και της επικοινωνίας των προτάσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία. Παρών ήταν και το μέλος της νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ναταλί Δοδότσιου.

Στην πρώτη χρονικά με τον κ. Στεφάνου, ο πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης ενημέρωσε την κα Παπανάτσιου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος την περίοδο της πανδημίας, με κυριότερο ότι μόλις το 50% των επιχειρήσεων έχουν ανοίξει από τις 25 Μαΐου και αυτές καταγράφουν πολύ μειωμένους τζίρους σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, την αύξηση των ανέργων στο χώρο της εστίασης και γενικότερα την έλλειψη σχεδιασμού και την προχειρότητα των μέτρων της ς.

Μετά από ερώτηση της βουλευτού ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις εστίασης το επόμενο διάστημα είναι η παροχή ρευστότητας, η ρύθμιση μακροπρόθεσμα νέων οφειλών που θα προκύψουν λόγω της πανδημίας, αλλά και η μεταφορά των μη εξυπηρετούμενων δόσεων των ήδη ρυθμισμένων χρεών στο τέλος των δόσεων.

Στην με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & ς ο πρόεδρος κ. Οντόπουλος και τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν την αναπληρώτρια τομεάρχη Οικονομικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αρχή της πανδημίας και το lockdown στην αγορά με τα κυριότερα να είναι η πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερα η έλλειψη ενιαίας στρατηγικής της ς που θα έδινε ουσιαστική βοήθεια και δεν θα έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Για το επόμενο διάστημα ο περιορισμός των πλεονεκτημάτων που ισχύουν για τα πολυκαταστήματα, η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και η επιδότηση της εργασίας είναι τα βασικά ζητήματα που θέτει ο .

Η κα Παπανάτσιου από την πλευρά της χαρακτήρισε γόνιμο και δημιουργικό το διάλογο που αναπτύχθηκε με τους δύο φορείς με τους οποίους συζήτησε και τις βασικές προτάσεις του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία. Ακόμα με το ρόλο της αναπληρώτριας τομεάρχη Οικονομικών θα μεταφέρει τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που έγιναν από τους φορείς προς τα όργανα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για περαιτέρω επεξεργασία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση