Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο νέο ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών
Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο νέο ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών

Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο νέο ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου εωργία Μποντού Τοκαλή και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου Πυργάνη Παρασκευοπούλου εκπροσώπησαν το Δήμο Βόλου στις επετειακές εκ μνήμης για τα 76 χρόνια από το των Καλαβρύτων, που πραγματοποιήθηκαν στα από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Δήμος Βόλου με τα Μαρτυρικά Χωριά Δράκειας και Νέας Αγχιάλου είναι ένας από τους 54 Δήμους που συμμετέχουν στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της ς, περιόδου 1940-1945, “Ελληνικά Ολοκαυτώματα”.

Η αντιδήμαρχος εωργία Μποντού Τοκαλή ως εκπρόσωπος του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου και στις που ακολούθησαν εκλέχτηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με νέο πρόεδρο το Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Στο Δίκτυο, που ιδρύθηκε το 2000 με έδρα τα , περιλαμβάνονται 129 Μαρτυρικοί Τόποι που έχουν υποστεί ολοκαυτώματα από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους.

Οι στόχοι του νέου Δ.Σ. περιλαμβάνουν όχι μόνο τη αποζημιώσεων αλλά και τη διατήρηση της μνήμης των ολοκαυτωμάτων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση