Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο νέο ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών
Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο νέο ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών

Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο νέο ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού Τοκαλή και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου Βασιλική Πυργάνη Παρασκευοπούλου εκπροσώπησαν το Δήμο Βόλου στις επετειακές μνήμης για τα 76 χρόνια από το των Καλαβρύτων, που πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Βόλου με τα Μαρτυρικά Χωριά ς και Νέας Αγχιάλου είναι ένας από τους 54 Δήμους που συμμετέχουν στο της ς, περιόδου 1940-1945, “Ελληνικά Ολοκαυτώματα”.

Η αντιδήμαρχος Γεωργία Μποντού Τοκαλή ως εκπρόσωπος του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου και στις εκλογές που ακολούθησαν εκλέχτηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με νέο πρόεδρο το Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Στο Δίκτυο, που ιδρύθηκε το 2000 με έδρα τα Καλάβρυτα, περιλαμβάνονται 129 Μαρτυρικοί Τόποι που έχουν υποστεί ολοκαυτώματα από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους.

Οι στόχοι του νέου Δ.Σ. περιλαμβάνουν όχι μόνο τη δδίκηση αποζημιώσεων αλλά και τη διατήρηση της μνήμης των ολοκαυτωμάτων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση