Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο νέο ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών
Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο νέο ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών

Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο νέο ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Γεωργία Μποντού Τοκαλή και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου Βασιλική Πυργάνη Παρασκευοπούλου εκπροσώπησαν το Δήμο στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, που πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Δήμος Βόλου με τα Μαρτυρικά Χωριά Δράκειας και Νέας Αγχιάλου είναι ένας από τους 54 Δήμους που συμμετέχουν στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, περιόδου 1940-1945, “Ελληνικά Ολοκαυτώματα”.

Η αντιδήμαρχος Γεωργία Μποντού Τοκαλή ως εκπρόσωπος του δημάρχου Αχ. Μπέου συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου και στις εκλογές που ακολούθησαν εκλέχτηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με νέο πρόεδρο το Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Στο Δίκτυο, που ιδρύθηκε το 2000 με έδρα τα Καλάβρυτα, περιλαμβάνονται 129 Μαρτυρικοί Τόποι που έχουν υποστεί ολοκαυτώματα από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους.

Οι στόχοι του νέου Δ.Σ. περιλαμβάνουν όχι μόνο τη αποζημιώσεων αλλά και τη διατήρηση της μνήμης των ολοκαυτωμάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση