Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί!»  και  στόχο το ασφαλές περπάτημα και την ποδηλασία 

Ο Δήμος Βόλου, μέσω της Αντιδημαρχίας Δόμησης και Βιώσιμης Κινητικότητας, συμμετέχει στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με δράσεις κυρίως εκπαιδευτικές και στόχο τη διαφύλαξη των αρχών της Βιώσιμης Κινητικότητας και την προώθηση της ενεργητικής μετακίνησης.

Η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί!» ανέλαβε τη διοργάνωση μίας σειράς δράσεων διάχυσης της πληροφόρησης και αφύπνισης των χρηστών του αστικού και περιαστικού χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας με κορυφαία τη δράση της Παρασκευής 20/9/2019 στις 10.00 π.μ., όπου στην παραλία του Βόλου στην περιοχή του Ηρώου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει:

– Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής,

– Διαγωνισμούς Ζωγραφικής,

– Συμβολικό «κλείσιμο» κεντρικής οδού της πόλης,

– Πορεία με τα πόδια, με ποδήλατα και αναπηρικά αμαξίδια,

– Μικρή διαδρομή με πλήρως προσβάσιμο λεωφορείο της Αστικό ΚΤΕΛ.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με καινούρια ποδήλατα και θα χορηγηθούν αναψυκτικά και σνακ στα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Την εκδήλωση υποστηρίζει ενεργά το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και συμμετέχουν η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε., η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Κ.Σ.Ε. Δράση & Ενέργεια – Ποδηλατοδράσεις, ποδηλατικοί και αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, σύλλογοι ΑΜΕΑ και λοιποί φορείς.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 

Πρόκειται για θεσμό ο οποίος έχει καθιερωθεί και υλοποιείται ανελλιπώς από το 2002. Συμμετέχουν όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο Δήμος Βόλου έχει λάβει βραβείο (2018) ως μία από τις Δέκα Κορυφαίες Ελληνικές Συμμετοχές στην Εβδομάδα Κινητικότητας.

Πιστός και φέτος στο ραντεβού του με τις αρχές της κινητικότητας, ο Δήμος Βόλου συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία ώστε η πόλη να αλλάξει προς το καλύτερο. Η φετινή διοργάνωση στοχεύει στην ανάδειξη του ασφαλούς περπατήματος και της ποδηλασίας ως τρόπων κίνησης με οφέλη πολλαπλά, όπως την κοινωνική και οικονομική προσβασιμότητα, την αξιοπιστία, τη μείωση των εκπομπών του άνθρακα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, το θετικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευελιξία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας συστήνεται ο περιορισμός στη χρήση αυτοκινήτων Ι.Χ. και ενθαρρύνεται η χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Την εκδήλωση υποστηρίζει ενεργά, για ακόμη μια χρονιά, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

 Οι δράσεις θα διαρκέσουν καθ΄ όλη την εβδομάδα και θα κορυφωθούν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 & ώρα 10.00, στην κεντρική εκδήλωση για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» που θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία και σημείο συνάντησης το «Άγαλμα» της κεντρικής παραλίας του Βόλου.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με καινούρια ποδήλατα.

Παράλληλα, θα χορηγηθούν αναψυκτικά και σνακ στα μικρά παιδιά.

Πέραν της κύριας εκδήλωσης, την Τετάρτη 18/9 & ώρα από 17:30 έως 19:30, στην Νέα Παιδική Χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθούν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και βιωματικές δράσεις, την Πέμπτη 19/9 & ώρα 21.30 θα πραγματοποιηθεί η «κλασσική» πλέον βραδινή ποδηλατοδρομία με αφετηρία τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Τέλος, την Κυριακή 22/9 προσφέρεται δωρεάν η χρήση της νέας γραμμής Νο16 (Πολιτιστική διαδρομή) του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου από τις 10:00 έως 18:00.

 

Καθόλη τη διάρκεια της Εβδομάδας συστήνεται ο περιορισμός στη χρήση αυτοκινήτων Ι.Χ. και ενθαρρύνεται η χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Η ενεργή συμμετοχή όλων είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη των στόχων της Βιώσιμης Κινητικότητας στην πόλη μας, με στόχο ευκολότερες, ασφαλέστερες και οικονομικότερες μετακινήσεις, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διασφάλιση ενεργειακών πόρων και ευρύτερα την προστασία του πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή, συμβάλλοντας στη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης και για τις επόμενες γενιές.

Η ενεργή συμμετοχή των δημοτών, είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη των στόχων της Βιώσιμης Κινητικότητας στην πόλη μας, με στόχο ευκολότερες, ασφαλέστερες και οικονομικότερες μετακινήσεις, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διασφάλιση ενεργειακών πόρων και ευρύτερα την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, συμβάλλοντας στη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης και για τις επόμενες γενιές.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, κτίριο Σπίρερ, Μικρασιατών 81, στο τηλέφωνο 24213-56874 ( Ελένη Ψυχούλη), ή μέσω e-mail στο volosmobility@gmail.com. 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς την Ι.Μ. Αγίου Σπυρίδωνος #ΙΜΑγίουΣπυρίδωνος - https://t.co/WFGbLLCtlS -

  • Επιτυχής η 1η ποδηλατική ανάβαση Αγριά - Δράκεια – Χάνια από τη Νίκη Βόλου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/IHNxelPd5E -

  • Δωρεά εξοπλισμού στον Δήμο Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/gUVz0dDIru -

"Αλιεύοντας" την είδηση