Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Βόλου-Qingdao
Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Βόλου-Qingdao

Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Βόλου-Qingdao

Επέστρεψε η αποστολή του Δήμου Βόλου από την Κίνα και συγκεκριμένα από την περιοχή του Shinan, του Δήμου του Qingdao της επαρχίας του Shandog, που κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής της υπέγραψε ένα σύμφωνο για την καθιέρωση φιλικής σχέσης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα η αποστολή, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Μουλά, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου και από στελέχη και επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού και του real estate, κατά την επίσκεψή τους στο Shinan, μια παραλιακή περιοχή στη Βορειοανατολική Κίνα, με πληθυσμό 10, περίπου, εκατομμυρίων κατοίκων, είχαν συζητήσεις και συνεργασία με τοπικούς αξιωματούχους σε ένα πολύ καλό κλίμα, στη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκαν:

-Να πραγματοποιηθούν μεταξύ των δύο πλευρών ανταλλαγές και συνεργασία με ποικίλους τρόπους, σε τομείς όπως η οικονομία και το εμπόριο, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και ο τουρισμός.

-Να εξερευνήσουν τις δυνατότητες κατανομής πόρων καθώς και της στενής συνεργασίας στους τομείς της βιομηχανίας, της ανακατασκευής και ανάπλασης ιστορικών αστικών περιοχών και της προστασίας και ανακαίνισης παλαιών κτηρίων.

-Να στηριχθούν ανταλλαγές οικονομικής φύσεως και εμπορικών πόρων, πληροφορίες για εκθέσεις και σε άλλους τομείς σχετικά με τις δύο πόλεις και να δοθούν οι συμβουλές και απαραίτητες βοήθειες για επενδύσεις και εμπορικές δραστηριότητες σε κάθε πόλη.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη επίσκεψη στο Βόλο αντιπροσωπείας της Κινεζικής πόλης.

Γκρίζαραν τα μαλλιά μου κάνοντας όλα τα ρεπορτάζ σε εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνα επί 25 συναπτά έτη και μετά από πολύ ώριμη σκέψη πείστηκα τελικά να εμπλακώ σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Είναι μια νέα ...πρίζα , η οποία μπορεί να έχει άλλο γούστο, αλλά κι εδώ απαιτείται αμεσότητα , εγκυρότητα και ποιότητα, τρία βασικά στοιχεία που αρμόζουν -κατά την ταπεινή μου γνώμη-στη δημοσιογραφία. Τα υπόλοιπα επί του πιεστηρίου....

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι μαρκαρισμένα ( απαιτείται )

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνέχεια των προβολών για παιδιά και οικογένειες από το CineDoc Kids Βόλου - https://t.co/dsimkZ8jEe -

  • Το 7ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του δυναμικού πλήρους επαφής Kyokushin 2019 - https://t.co/sAaZNSDwMX -

  • Διαχρονικό το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 για τη χώρα - https://t.co/bVU8sd3xVD -

"Αλιεύοντας" την είδηση