Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συγνώμη από τη δημοτική αρχή για το φιάσκο με τις διακοπές νερού
Συγνώμη από τη δημοτική αρχή  για το φιάσκο με τις διακοπές νερού

Συγνώμη από τη δημοτική αρχή για το φιάσκο με τις διακοπές νερού

Μετά την πλήρη ξιολόγηση κι καταγραφή των προβλημάτων στην υδροδότηση, που παρουσιάζονται στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου Βόλου, διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα προέκυψαν από την εκτεταμένη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων που συνδυάστηκαν με πολικές θερμοκρασίες.

Παρά την ύφεση των φαινομένων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη χιονόπτωση, οι θερμοκρασίες παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές και παρά τις αντίξοες συνθήκες το προσωπικό της επιχείρησης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση του δικτύου.

Το πρόβλημα που δημιούργησε ο παγετός έχει να κάνει με την καταστροφή, μέχρι στιγμής, περισσότερων από 1000 υδρομέτρων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΜΒ. Δυστυχώς η προμήθεια των συγκεκριμένων υδρομέτρων από την ΜΒ δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για αντιμετώπιση παρόμοιων θερμοκρασιών και ενδεχομένως αυτός είναι ο λόγος που ο παγετός προκάλεσε αυτές τις .

Ο Δήμος Βόλου ζητάει συγ για την ταλαιπωρία των πολιτών και ταυτόχρονα την κατανόηση και την υπομονή τους για λίγα 24ωρα ακόμη, οπότε  θα συνεχιστούν οι μειώσεις στην πίεση του δικτύου, ώστε να αποτρέψουμε την ολική καταστροφή αυτού, και προκειμένου να διαπιστωθεί πλήρως από πού και γιατί προέκυψε το όλο πρόβλημα.

Αύριο με δημάρχου θα διεξαχθεί έκτακτο τεχνικό συμβούλιο με αντικείμενο την αναζήτηση τυχόν ευθυνών και εφόσον διαπιστωθούν ευθύνες θα διαταχθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν και εφόσον το πρόβλημα που δημιουργήθηκε οφείλεται μόνο στην ποιότητα των υδρομέτρων, σε ανθρώπινες αμέλειες ή σε μείωση εισροής πόσιμου νερού στις δεξαμενές.

Η σημερινή δημοτική αρχή,  ουδέποτε απέκρυψε την αλήθεια και δεν καλύπτεται πίσω από μικρότητες. Το ίδιο θα πράξει και σε αυτή την περίπτωση και θα υπάρξει πλήρης και ειλικρινής ενημέρωση των δημοτών – καταναλωτών της επιχείρησης, από τους οποίους και πάλι ζητεί την κατανόησή τους.

Επιλογή Ευθύνης:  «Η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται σε χέρια άσχετων και ανεύθυνων ανθρώπων»

Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Δήμου Βόλου για το θέμα του νερού, από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σεβόμενοι τη δοκιμασία που επί τόσες μέρες βιώνουν οι συμ μας από την έλλειψη του νερού, αλλά και από την έλλειψη σχεδίου και αποτελεσματικότητας στην  αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η χιονόπτωση, θα παρακάμψουμε, σε αυτή τη φάση, το μείζον πολιτικό ζήτημα που δημιουργεί το μεγαλοπρεπές άδειασμα του Δήμου Βόλου στον άλλο του εαυτό, δηλαδή τη  ΔΕΥΑΜΒ.

Οι εσωτερικοί διαγκωνισμοί  και το παιγνίδι της μετάθεσης ευθυνών αποτελούν, άλλωστε, συνήθη σε όλα τα κλειστά, αυταρχικά και αδιαφανή συστήματα εξουσίας. Περιοριζόμενοι λοιπόν στο θέμα του νερού, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αντί να απαντάει, με αυτοκριτικό πνεύμα, στα εύλογα ερωτήματα που έχουν τεθεί, και να δίνει λύση στο πρόβλημα, δημιουργεί νέα και πιο σοβαρά ερωτήματα. Και, το κυριότερο, προκαλεί έντονη ανησυχία, αφού για πρώτη φορά γίνεται ευθέως λόγος για μέτρα, ώστε «να αποτρέψουμε κίνδυνο ολικής καταστροφής του δικτύου»! Αλλά και ότι η πόλη θα υφίσταται τη δοκιμασία αυτή, όχι για κάποιες ακόμη ώρες, αλλά  «για λίγα 24ωρα ακόμη»!

Μέχρι τώρα, όλες οι ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜΒ και οι δηλώσεις του προέδρου της απέδιδαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, στην υπερκατανάλωση νερού, επειδή οι δημότες υποτίθεται ότι κρατούσαν ανοιχτές τις βρύσες, για να μην παγώσει το δίκτυο. Στη χθεσινή όμως ανακοίνωση του Δήμου Βόλου το πρόβλημα αρχικά αποδίδεται στην καταστροφή, λόγω του παγετού, 1000 (πώς μετρήθηκαν αλήθεια;) υδρομέτρων.

Στη συνέχεια, ωστόσο, αμφισβητείται και αυτή η εκδοχή, αφού επισημαίνεται ότι θα χρειαστούν λίγα 24ωρα ακόμη, «προκειμένου να διαπιστωθεί πλήρως από πού και γιατί προέκυψε το όλο πρόβλημα». Το ωραίο είναι ότι το τεχνικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο θα έπρεπε να είχε συνεδριάσει και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα πριν από 2 μήνες, όταν δηλαδή διαφάνηκε το πρόβλημα, αποφάσισαν να συνεδριάσει σήμερα για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών! Και αν διαπιστωθούν ευθύνες, τότε θα διαταχθεί ΕΔΕ, για να διαπιστωθεί τι έφταιξε που φτάσαμε σε αυτό το χάλι … Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι!

Το μελαγχολικό συμπέρασμα είναι ότι κυριολεκτικά τα έχουν χαμένα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και ότι η διαχείριση του πιο ευαίσθητου τομέα της δημοτικής δραστηριότητας  βρίσκεται σε χέρια άσχετων και ανεύθυνων ανθρώπων. Η μόνη ελπίδα είναι το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ, που, παρά την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών με ευθύνη της Διοίκησης, ξέρει και μπορεί να διασφαλίσει την προστασία του δικτύου και την  απρόσκοπτη υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος και όλων των δημοτικών ενοτήτων. Σε κάθε περίπτωση και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης, ας ενημερώνουν τουλάχιστον καθημερινά υπεύθυνα τους δημότες για το πρόγραμμα διακοπών, ώστε η κάθε να κάνει το κουμάντο της.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση