Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συγκέντρωση και πορεία κατά της καύσης σκουπιδιών
Συγκέντρωση και πορεία κατά της καύσης σκουπιδιών

Συγκέντρωση και πορεία κατά της καύσης σκουπιδιών

“Στη βία που δεχόμαστε απαντάμε με αγώνες. Συγκέντρωση και πορεία: Παρασκευή 3 Ιουλίου, 7.00 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.Όχι στην καύση σκουπιδιών.  Όχι στο εργοστάσιο SRF/RDF. Για την υπεράσπιση του δημοκρατικού δικαιώματος στη διαδήλωση.

Τα παραπάνω  τονίζει η Πρωτοβουλία Βόλου NoBurn και προσθέτει: “Την Παρασκευή 3 Ιουλίου συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στη συγκέντρωση και πορεία που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 7:00 μ.μ. για:
• να μπει τώρα τέλος στην καύση των σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και στη δημιουργία εργοστασίου SRF από Δήμο και Περιφέρεια
• να καταγγείλουμε την βάναυση και πέρα από κάθε νομιμότητα καταστολή που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ και η αστυνομία ενάντια στους διαδηλωτές της 13ης Ιουνίου στο Βόλο
• να απαιτήσουμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους συλληφθέντες του συλλαλητηρίου της 13ης Ιουνίου και των κινητοποιήσεων των επόμενων ημερών
• να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις που στοχεύει στην καταστολή των κινημάτων και των συλλογικών διεκδικήσεων όλης της κοινωνίας.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου η αστυνομία και τα ΜΑΤ κατ` εντολή της κυβέρνησης εξαπέλυσαν μια πρωτοφανή για την πόλη καταστολή ενάντια σε πολίτες που διαδήλωσαν το δικαίωμά τους στο καθαρό περιβάλλον. Οι βίαιες επιθέσεις εκτός από το χώρο του εργοστασίου της ΑΓΕΤ συνεχίστηκαν έξω από το Νοσοκομείο, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και έξω από τα δικαστήρια την επόμενη ημέρα.
Επιδίωξη της αστυνομικής αγριότητας και των συλλήψεων ήταν να εκφοβισθεί ο κόσμος για να σταματήσει τον δυναμικό αγώνα ενάντια στην καύση των σκουπιδιών. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται και άλλα τοπικά κινήματα που διεκδικούν την προστασία του περιβάλλοντος (βλέπε Σκουριές, αγώνες για την προστασία των βουνοκορφών από τα αιολικά πάρκα και τις ΒΑΠΕ κ.ά.).
Η της ΝΔ προχωρά τώρα ένα βήμα παραπέρα προωθώντας νόμο που βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση. Με προβλέψεις όπως την έγκαιρη ειδοποίηση της αστυνομίας για την πραγματοποίηση μιας διαδήλωσης, την παραχώρηση στην αστυνομία της ευχέρειας να μην δώσει τη σχετική άδεια, την δυνατότητα της αστυνομίας να καθορίζει το χώρο που θα βαδίσει μια διαδήλωση, τη νομοθέτηση ιδιώνυμου αδικήματος για τη συμμετοχή σε «παράνομη» διαδήλωση, τον υποχρεωτικό ορισμό «υπεύθυνου» της κάθε διαδήλωσης που θα αναλαμβάνει τις ποινικές και αστικές ευθύνες για ό,τι γίνει σε μια διαδήλωση, ουσιαστικά η Μητσοτάκη θέλει να κάμψει τα μαζικά κινήματα, όπως είναι το κίνημα των πολιτών του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Απέναντι στη βία που ασκεί η ΑΓΕΤ-Lafarge, που λειτουργεί μέσα στην πόλη καίγοντας χιλιάδες τόνους πλαστικών σκουπιδιών κάθε χρόνο, απέναντι στη βία της Δημοτικής Αρχής που αντιμετωπίζει με χυδαιότητα και τραμπουκισμούς όποιον αντιστέκεται, απέναντι στη βία των κλομπ και των χημικών της κυβέρνησης και των ΜΑΤ απαντάμε ότι στεκόμαστε απέναντί τους όρθιοι και προστατεύουμε τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, την υγεία μας και το αναφαίρετο δικαίωμα στη διαδήλωση, με δυναμικό, συνεχή, συνεπή, περιφρουρούμενο και αταλάντευτο, μη βίαιο αγώνα μέχρι τέλους! Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν παραιτούμαστε! Παλεύουμε για μια κοινωνία με καθαρό αέρα, υγεία και δημόσιους φυσικούς πόρους και η βία που ασκούν για να μας τα στερήσουν και να μας πτοήσουν τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Έχουμε μαζί μας την κοινή λογική και τους χιλιάδες διαδηλωτές που βίωσαν στο πετσί τους τα γεγονότα της 13ης Ιουνίου, αδιάψευστους μάρτυρες για την τυφλή βία και καταστολή που χρησιμοποιήθηκε προς όφελος της ΑΓΕΤ-Lafarge.

Συνεχίζουμε σε έναν αγώνα που ξέρουμε ότι θα είναι μακρύς, με όπλα μας την αλήθεια, το πείσμα, το δίκιο μας και την αυξανόμενη δυναμική του κινήματος στο Βόλο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου η καύση σκουπιδιών επεκτείνεται. Θα νικήσουμε.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση