Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Συγκέντρωση για την υγεία από συνταξιούχους και φορείς στο Βόλο
Συγκέντρωση για την υγεία από συνταξιούχους και φορείς στο Βόλο

Συγκέντρωση για την υγεία από συνταξιούχους και φορείς στο Βόλο

Κάλεσμα στη που έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί στην Τράπεζα της Ελλάδος, απηύθυναν συνταξιουχικές οργανώσεις και εκπρόσωποι φορέων σε Τύπου που έδωσαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Εκ μέρους των συνταξιούχων του δημοσίου η Κρυσταλία Τζαλαζίδου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην υγεία, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ ς Γ. Ρούσσας, τόνισε ότι η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πριν η μπει στο «κόκκινο».

Πρόσθεσε ότι θα γίνει συζήτηση για την καλύτερη λήψη μέτρων, ενώ αναφορά έκανε και στη δραματική κατάσταση όπως τόνισε που επικρατεί στον κλάδο της υγείας λόγω του κορωναϊού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κων. Μηνδρινός ανέφερε ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός προσωπικού, μόλις 16 νοσηλευτές στα ΤΕΠ, τονίζοντας την ανάγκη για νοσηλευτές, προσωπικό και στην καθαριότητα, κατηγορώντας την 5η ΥΠΕ ότι κρύβεται και κάνει “δημόσιες σχέσεις”

Εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών ο Νικ. Χαυτούρας, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι είναι ασυνεπής και δεν προχώρησε σε προσλήψεις γιατρών και προσωπικού, επισημαίνοντας ότι αυξάνονται τα περιστατικά, νοσηλεύονται 16 με στο Νοσοκομείο, υπάρχουν πέντε κρεβάτια για στη και υπάρχει και η μονάδα για τα ύποπτα κρούσματα, ενώ μόλις έξι γιατροί για να ανταπεξέλθουν. “Η νοσηρότητα λόγω της μιζέριας αυξάνεται και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές” δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου Ρίτσα Κωτή δήλωσε ότι πάγιο αίτημα του δημοκρατικού κινήματος είναι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τέλος να διευκρινιστεί πως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω κορωναϊού στο Νομό, αν θα δοθεί από την Αστυνομία ή το Λιμεναρχείο, καθώς επιτρέπονται συναθροίσεις μέχρι εννέα άτομα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση