Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Συγκέντρωση αριστερών για το Πολυτεχνείο στη Νέα Ιωνία 
Συγκέντρωση αριστερών για το Πολυτεχνείο στη Νέα Ιωνία 

Συγκέντρωση αριστερών για το Πολυτεχνείο στη Νέα Ιωνία 

Το σύνθημα για το Πολυτεχνείο  θα ακουστεί και φέτος, δυνατά, κάτω από τις μάσκες, παίρνοντας όλα τα προστασίας. Με μάσκες, αποστάσεις και με τη συμμετοχή συγκεκριμένων εκπροσώπων των σωματείων στη συγκέντρωση την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στις 5 .00 μ.μ. στο πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας.

Το «σιωπητήριο» στους αγώνες ενάντια στην παρουσία των φονιάδων των λαών αμερικανονατοϊκών στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο Γεωργούλα, δεν θα περάσει.

Οι όποιες μεθοδεύσεις να εμποδιστούν οι αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα τάχα στο όνομα της πανδημίας, θα πέσουν στο κενό. Άλλωστε, το οργανωμένο κίνημα έχει δείξει στην πράξη ότι έχει την ικανότητα να οργανώνει την πάλη, τηρώντας ταυτόχρονα τα προστασίας για τη ζωή και την υγεία του λαού.

Η προσπάθεια απαγόρευσης των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου από την κυβέρνηση γίνεται όχι για την προστασία της υγείας, αλλά γιατί την ενοχλεί το περιεχόμενό της, το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό της μήνυμα. Αυτό της αντιπαράθεσης με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, της εγκληματικής στήριξης στην επιθετικότητα της Τουρκίας και της μετατροπής της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση.

Το όραμα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε την απαράδεκτη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, συμπυκνώνεται στην πρόσφατη εκδήλωση στο Στεφανοβίκειο. Εκεί που οι αμερικανοί δολοφόνοι ευχαριστούσαν τη χώρα που τους εκπαιδεύει «αποτελεσματικά» για να σφαγιάζουν τους λαούς της Παλαιστίνης, της Μέσης Ανατολής και όπου αλλού τους στέλνουν τα μονοπώλιά τους για να στεριώσουν την μπότα τους.

Αυτό είναι το δικό τους όραμα, το όραμα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν κομμάτι από την πίτα των ανταγωνισμών, των βαμμένων με το αίμα των λαών. Και σε αυτά τους τα σχέδια θα μας βρουν μπροστά τους.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι άνθρωποι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών όλους αυτούς τους μήνες αντιμετωπίζουμε την χωρίς όρια κοροϊδία της κυβέρνησης που συνεχίζεται και δεν έχει τελειωμό! Μπροστά στον κίνδυνο της πανδημίας έχουν αφήσει πλήρως αθωράκιστο το λαό. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης της λαϊκής υγείας.

Αφού μπουκώσανε με λεφτά των εργαζομένων τα κανάλια, τους κλινικάρχες, τις μεγάλες επιχειρήσεις, αφού μας άφησαν χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και μας “φλόμωσαν” στην ατομική ευθύνη, θέλουν να μας βάλουν και στο γύψο.

Εν μέσω φέρνουν νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα που χτυπάει το ωράριο και δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν υπερωριακά χωρίς αμοιβή τους εργαζόμενους. Νομοσχέδιο που συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ και στο θέμα της επίθεσης στα συνδικάτα και στην οργανωμένη πάλη των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, αντί να πάρει τώρα για τη ζωή του λαού, όχι μόνο τον σπρώχνει στο δρόμο της «ποιοτικής μετάβασης» στο θάνατο όπως δήλωσε προκλητικά ο Σ. Τσιόδρας αλλά επιπλέον βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει τα σχέδια των απαγορεύσεων και της καταστολής!

Η απόφαση  είναι ο αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματα. Δεν υποχωρούμε.

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ” παραμένει επίκαιρο, 47 χρόνια μετά.

 • Παλεύουμε για να αποχωρήσουν άμεσα οι αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις από την περιοχή μας και από όλη την Ελλάδα.

 • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μεσόγειο και τη γύρω περιοχή.

 • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

 • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

 • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Συνεχίζουμε την πάλη για προστασίας της υγείας και της ζωής μας, απαιτώντας:

 • Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας σε υγειονομικό και άλλο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στην υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι”.

 • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

 • Να υπάρξει επαρκής αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για τις “τρέχουσες” και τις έκτακτες ανάγκες. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα.

 • Να εξασφαλιστεί η αναγκαία ποσότητα και ποιότητα προστατευτικών μέσων, υγειονομικού υλικού κ.λπ. για όλους τους υγειονομικούς και συνολικά για όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.

 • Να γίνει αύξηση του αριθμού των μοριακών tests ανίχνευσης του ιού σε επιλεγμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως εργαζόμενοι στον Τουρισμό, τουρίστες και υγειονομικό προσωπικό, σε βιομηχανικές μονάδες κ.ά.

 • Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού, με αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι, είτε για τη παιδιών ή ασθενών, είτε από μέτρα που έχουν να κάνουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας (π.χ. κλείσιμο κτιρίων για απολυμάνσεις κ.λπ.) 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία - https://t.co/IYHHlkSw5Y -

 • Βιωματικά εργαστήρια στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από την «Πρόταση Ζωής» #ΠΡΟΤΑΣΗΖΩΗΣ - https://t.co/lYnsa0MjQ0 -

 • Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος στη Νεάπολη Βόλου #ΑγίουΤρύφωνος - https://t.co/PFn2J0vzij -

"Αλιεύοντας" την είδηση