Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » STOP από το ΣτΕ για τη μονοδρόμηση της οδού Καραμπατζάκη
STOP από το ΣτΕ για τη μονοδρόμηση της οδού Καραμπατζάκη

STOP από το ΣτΕ για τη μονοδρόμηση της οδού Καραμπατζάκη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από αίτηση 21 κατοίκων και δύο Oργανώσεων, εξέδωσε την με αρ. 350/ του με την οποία διατάσσει το Δήμο Βόλου να απόσχει από την εκτέλεση της οποιασδήποτε εργασίας για την υλο της επίμαχης μονοδρομήσεως επί της οδού Καραμπατζάκη, μέχρι της έκδοσης οριστικής ς επί της εκκρεμμούσης αίτησης ακύρωσης.

 

Όπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα, η αίτηση ακύρωσης των κατοίκων κατά των αποφάσεων του Δήμου Βόλου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής του αρ. 152, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2018.
Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά τίθεται, έστω και προσωρινά, φραγή στις παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες του Δήμου Βόλου, για την κατάργηση σημαντικών κοινόχρηστων χώρων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας προέβη, έστω και σε αυτό το προσωρινό επίπεδο ελέγχου, σε αυτονόητες επισημάνσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η επίμαχη απόφαση με αρ. 204/ του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έτυχε έγκρισης από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Δ/σης και μάλιστα με πράξη δημοσιευθείσα σε ΦΕΚ. Το ΣτΕ θεωρεί ότι η απόφαση αυτή δεν έλαβε ποτέ νόμιμη υπόσταση και δεν επάγεται έννομες συνέπειες. Οι επισημάνσεις αυτές του ανωτάτου Δικαστηρίου αποτελούν κόλαφο όχι μόνο για το Δήμο Βόλου, αλλά και για την ίδια την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που αρχικά είχε απορρίψει την των δημοτικών συμβούλων  Ιάσονα Αποστολάκη και Φωτεινής Κοκκινάκη.
Από την πλευράς τους οι κάτοικοι εκφράζουν την πλήρη ικανοποίησή τους, που έστω μετά από τρείς μήνες έστω σε προσωρινό επίπεδο, υπάρχει μια απόφαση από δικαστική αρχή που διαπιστώνει τις παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες του Δήμου και δίνεται έτσι χρόνος ώστε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσες στις 20/2/2018 με την απαραίτητη ηρεμία, σύνεση και ψυχραιμία. Δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους και τον έντιμο αγώνα, για την προστασία του πνεύμονα πρασίνου και ανάσα για την πόλη , από τις εμμονικές και αδηφάγες ορέξεις κάποιων που για ένα πείσμα, έχουν διχάσει μια ολόκληρη πόλη, έχουν συκοφαντήσει και έχουν καταδιώξει όσους τόλμησαν να διατυπώσουν την αντίθεσή τους.

 

H δημοτική αρχή

Επειδή το γνωστό σύστημα παραπληροφόρησης και πρόκλησης σύγχυσης στην κοινή γνώμη έχει τεθεί και πάλι σε λειτουργία από τους γνωστούς κύκλους, αυτή τη φορά για το θέμα της Καραμπατζάκη, διευκρινίζουμε τα εξής:

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έβαλε κανένα stop στην εκτέλεση του μεγάλου και σημαντικού, για τη συνολική λειτουργία της πόλης, αυτού υ καθώς δεν μπήκε καν στην ουσία της ς την οποία μάλιστα και απέρριψε (κάτι που επιμελώς αποκρύφτηκε, από όσους έσπευσαν, άγνωστο γιατί, να πανηγυρίσουν)

Η εν λόγω Επιτροπή αποφάσισε να απόσχει ο Δήμος από εργασίες για την υλο του υ, μέχρι την έκδοση οριστικής αποφάσεως επί εκκρεμούσης αιτήσεως ακυρώσεως (έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2018) και αυτό γιατί δεν υπάρχει απόφαση από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που αν και όφειλε να την λάβει δεν το έπραξε, κρατώντας την υπόθεση στα συρτάρια υπό το κράτος προφανών πολιτικών πιέσεων.

Οι πολίτες του Βόλου, που στη συντριπτική τους πλειονότητα, επιθυμούν την εκτέλεση του έργου αυτού να είναι βέβαιοι ότι η Δημοτική μας Αρχή, με απόλυτο σεβασμό στα όσα η νομοθεσία προβλέπει, θα διασφαλίσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, κόντρα σε ιδιοτελή και οργανωμένα συμφέροντα, ώστε η βούληση τους να υλοποιηθεί.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση