Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Έθεσε ο Μγνησίς της Αθανάσιος Λιούπης

Με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας  Ευάγγελο Τουρνά συναντήθηκε ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης, με κεντρικό θέμα συζήτησης το κτηριακό και τη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε νέο χώρο, που παραχωρεί ο .

Ο κ. Λιούπης ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Δήμου Βόλου ότι η εκκρεμότητα της συμβολαιογραφικής πράξης παράτασης της παραχώρησης του οικοπέδου, θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα και με τη σειρά του ο υφυπουργός δεσμεύτηκε πως άμεσα το κτήριο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» μέσω ΣΔΙΤ .

Ακόμη, ο κ. Τουρνάς ενημέρωσε τον κ. Λιούπη, ότι η προμήθεια μικρών ευέλικτων οχημάτων 4Χ4 για τις περιοχές Natura, το Πήλιο και άλλες περιοχές ιδιαίτερης μέριμνας, θα γίνει συνολικά- οχήματα και μηχανήματα έργου- μέσω προγράμματος και εν συνεχεία κατανομή ανά νομό, σύμφωνα με τις ανάγκες, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Υπουργείο, μετά τα σχετικά αιτήματα.

Επίσης, συζητήθηκε η αδυναμία ενεργειακής αναβάθμισης και άλλων παρεμβάσεων στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στην Β' ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (ανήκουν στην ΕΤΒΑ).

Ο κ. Τουρνάς ενημέρωσε τον βουλευτή πως οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στις ΒΙ.ΠΕ. χρήζουν όμοιας αντιμετώπισης ανά την Επικράτεια (Βόλος, Λάρισα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη κ.α.) και σημείωσε πως είναι ζήτημα σε εξέλιξη και το διαχειρίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και του Αρχηγείου της Π.Υ..

Επιπλέον, σε σχετικές ερωτήσεις για την αύξηση των οργανικών θέσεων στο νομό, ο υφυπουργός απάντησε ότι γίνεται νέο οργανόγραμμα. Ο κ. Τουρνάς απαντώντας στην εκκρεμούσα που είχε κάνει ο βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία της Σχολής Αρχιπυροσβεστών κατά βαθμό και σειρά προτεραιότητας. Η εξέλιξη των στελεχών θα γίνεται με ιεραρχία και αξιολόγηση.

Τέλος, ο υφυπουργός υπέγραψε την έγκριση παραχώρησης οχήματος τύπου τζιπ, 4X4 που είναι δεσμευμένο στο , για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και την προώθησε στο συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση