Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και στα ΜΜΕ έστρεψε τα “πυρά” του ο Αχ. Μπέος
Στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και στα ΜΜΕ έστρεψε τα “πυρά” του ο Αχ. Μπέος

Στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και στα ΜΜΕ έστρεψε τα “πυρά” του ο Αχ. Μπέος

Προσωπική επίθεση  στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε  έκνε ο  σε ργία δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, ενώ επιτέθηκε και προς τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν θέμα για τις κατασχέσεις που κάνει ο Δήμος Βόλου.

Ο Αχ. Μπέος  αναφέρει: “Θαυμάζω  το θράσος του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Δημήτρη Χορταργιά, που παραδίδει μαθήματα δεοντολογίας, ήθους και συμπεριφοράς, υπερασπιζόμενος, με δημόσιες ανακοινώσεις, μια συνάδελφό του, την οποία ο ίδιος έχει παραπέμψει στο Πειθαρχικό συμβούλιο του σωματείου του για την απεργοσπαστική – αντισυναδελφική της στάση στην πρόσφατη απεργία που προκηρύχτηκε στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ». Απεργία, μάλιστα, που αφορούσε την απαράδεκτη απόλυση άλλου συναδέλφού τους, που δεν δέχθηκε να συμμορφωθεί στις επιθυμίες της εργοδοσίας της κατά τα άλλα δημοκρατικής εφημερίδας για εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

Η υποκρισία και η ανευθυνότητα στην αποθέωσή τους.

Σε ό,τι δε αφορά τον ίδιο, ελπίζω να έμεινε ικανοποιημένη η γνωστή εργοδότριά του, πρόεδρος του ΤΕΕ, και να μην πάει χαμένος τόσος κόπος να γράψει ένα τέτοιο λίβελλο εναντίον μου, μνημείο αντιδημοκρατικής και αντιδημοσιογραφικής αντίληψης. Τελικά σε αυτή την πόλη όλα διαπλέκονται τόσο, μα τόσο, πολύ… βέβαια μέχρι να σπάσει το σπυρί. Και όπως όλοι έχουν καταλάβει δεν πρόκειται να κάνω πίσω”.

Κατά ΜΜΕ

Ο σε αργία δήμαρχος  επιτέθηκε και κατά των ΜΜΕ , με τη γνωστή σε όλους πια φρασεολογία: ” Η εκστρατεία παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας, φυσικά από τα γνωστά δημοσιογραφικά της πόλης, συνεχίζεται, με στόχο πάντα τη σημερινή Δημοτική Αρχή, την οποία επιχειρούν να εμφανίσουν σαν ανάλγητη και αδιάφορη για τα μείζονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Ετσι τα κατασχετήρια που υλοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, με μέριμνα των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, και αφορούν οφειλές από το 1997 ακόμη (!!!), πέρα από τη διάλυση που επικρατούσε στο σύνολο του μηχανισμού, δίνει και το μέγεθος της διαπλοκής που απομυζούσε κάθε ικμάδα της πόλης, αφού μεταξύ των οφειλετών βρίσκονται τρανταχτές περιπτώσεις, με ιλιγγιώδεις οφειλές, που ουδείς ενοχλούσε για προφανείς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι διαδικασίες αυτές κινήθηκαν όχι με πολιτική του Δήμου Βόλου, αλλά με βάση τη ρητή και κατηγορηματική πρόνοια της κείμενης Νομοθεσίας, την οποία φρόντισε το αρμόδιο υπουργείο να κοινοποιήσει στις υπηρεσίες, που τέθηκαν προ των ευθυνών τους και εύλογα αντέδρασαν στην κατεύθυνση τήρησης του Νόμου, αφού θα αντιμετώπιζαν τη σοβαρή κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ολοι αυτοί που τόσα χρόνια επέτρεψαν να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση, έχουν την αποκλειστική ευθύνη και ασφαλώς όχι τιμητές δεν μπορεί να είναι, αλλά αντίθετα οφείλουν να απολογηθούν στην κοινωνία για εγκληματικά λάθη και παραλείψεις τους (σκόπιμες ή μη).”

ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε:Ο Αχ. Μπέος συνεχίζει τις υβριστικές επιθέσεις του

Εθισμένος στις συκοφαντίες και ύβρεις ο απομακρυνθείς δήμαρχος του Βόλου Αχ. Μπέος συνεχίζει τις επιθέσεις του εναντίον δημοσιογράφων, με στόχο τη φίμωσή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προσυπογράφει την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε και συμπαρίσταται στην  συνάδελφο Κατερίνα Τασσοπούλου.

Η ανακοίνωση αποκαλύπτει: ια πολλοστή φορά, ο Αχιλλέα Μπέος εξαπέλυσε μια κατά την εκτίμησή μας απαράδεκτη, χωρίς αρχές και ήθος, επίθεση εναντίον δημοσιογράφων, οι οποίοι «τολμούν» να ασκούν στο της σημερινής δημοτικής αρχής, την οποία πλέον δεν εκπροσωπεί.

Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο με την κατά την άποψή μας μας χυδαία επίθεση στο πρόσωπο της συναδέλφου Κατερίνας Τασσοπούλου, η οποία έχει μακρόχρονη παρουσία στο επάγγελμα και κρίνεται καθημερινά από τους αναγνώστες της εφημερίδας «Θεσσαλία» όπου εργάζεται επί σειρά ετών.

Οι ισχυρισμοί του με λεξιλόγιο νύχτας και χαμαιτυπείου, που εκστόμισε εναντίον της συνάδελφου σε μεσημβρινή εκπομπή της TRT, αποδεικνύουν περίτρανα την προσπάθεια του Αχ. Μπέου να επιβάλει τη δημοσιογραφική σιωπή μέσα από καθαρά αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Το εντυπωσιακό είναι ότι φιλοξενείται σε τηλεοπτικά παράθυρα (με ποια ιδιότητα άραγε;) και εκστομίζει αναπόδεικτες ύβρεις, στοχοποιώντας οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα του και δεν του αρέσει.

Υπενθυμίζουμε, ότι η διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και ς ζήτησε πάρα πολλές φορές, όπως και πρόσφατα, αλλά ποτέ δεν της δόθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή μελών της με τα ταμεία του δήμου Βόλου, όπως δημόσια έχει ισχυριστεί κατ' επανάληψη ο Αχ. Μπέος…

Είναι προφανές με τη τακτική της λασπολογίας και της συκοφαντίας επιδιώκει να πλήξει επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι δεν του είναι αρεστοί!

Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο την τακτική αυτή του Αχ. Μπέου, όχι μόνο απέναντι σε δημοσιογράφους, αλλά και απέναντι σε εκπροσώπους θεσμικών φορέων της πόλης, οι οποίοι έχουν πέσει κατά καιρούς «τα» της συμπεριφοράς του αυτής.

Με τον τρόπο αυτό η δημοκρατία στο Βόλο δέχεται πλήγματα και διαβεβαιώνουμε ότι η ενημέρωση δεν θα πέσει κανενός, όπως δεν έπεσε θύμα τόσα χρόνια.

Το απαράδεκτο και ζοφερό κλίμα στην ιστορία της τοπικής δημοσιογραφίας -η οποία δέχεται επιθέσεις από τον Αχ. Μπέο και τη σημερινή δημοτική αρχή- στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί την ελεύθερη ενημέρωση, δεν θα επιτρέψουμε να εδραιωθεί στην πόλη. Όσοι σκέφτονται και λειτουργούν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σε βάρος θεμελιωδών και συνταγματικών δικαιωμάτων θα μας βρουν με κάθε τρόπο απέναντι τους!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση