Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στoν Άρειο Πάγο προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ για τις οφειλές στους εργαζόμενους
Στoν Άρειο Πάγο προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ για τις οφειλές στους εργαζόμενους

Στoν Άρειο Πάγο προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ για τις οφειλές στους εργαζόμενους

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει εκ νέου η ΔΕΥΑΜΒ , σχετικά με την απόφαση του Εφετείου ς, που δικαιώνει τους εργαζόμενους για το θέμα των περικοπών που έγινε από την διοίκηση το 2012.

Για την προσφυγή στον Άρειο Πάγο, που τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση εκτός ημερήσιας διάταξης, ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση, με την αρνητική ψήφο του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. Βάιο Ζεμπέογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από αγωγή που είχαν κάνει οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ, για να κριθούν παράνομες οι που είχαν γίνει το 2012 και την πρωτόδικη δικαιωτική απόφαση, ακολούθησε η απόφαση του Εφετείου ς, που επίσης αποφαινόταν ότι οι περικοπές ήταν παράνομες.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ τον Φεβρουάριο του 2016 έκανε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, που όμως δεν προσδιορίστηκε χρονικά, προκειμένου να λάβει απάντηση αν η απόφαση του Εφετείο είναι σωστή ή όχι.

Ο κ. Ζεμπέογλου τόνισε ότι στις 15 Νοεμβρίου 2016 η διοίκηση με πρόεδρο τον Απ. Γαλάτη, έλαβε απόφαση μετά από πιέσεις των εργαζομένων από 1 Ιανουαρίου 2017 να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα χρήματα που τους οφείλονται, σε εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

Παρόλα αυτά, η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να προσφύγει στην αίτηση με άλλο δικηγόρο, προκειμένου να δώσει τα χρήματα στους εργαζόμενους, ενώ θα μπορούσε να δώσει τα χρήματα και στη συνέχεια να κάνει προσφυγή.

 

Σημειώνεται ότι υπάρχει δεδικασμένο, στην περίπτωση της ΔΕΥΑ που ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τους εργαζόμενους και πήραν τα χρήματα που καταχρηστικά είχαν περικοπεί.

Επίσης στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού για την υπηρεσία παραγωγή, διαχείριση και επίδοση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, προϋπολογισμού 291.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αρ. Σαββάκης είπε  ότι ο ανάδοχος, κατέθεσε προσφορά 30.000 € κάτω από τον προϋπολογισμό, ενώ είχαν και κατά 29.000 € πιο φθηνός από την προσφορά που είχαν καταθέσει τα .

Αρνητικά ψήφισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, που είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι η υπηρεσία αυτή θα μπορούσε να γίνει από τους εργαζόμενους με προσθήκη και συμβασιούχων.

Τέλος, ομόφωνα εγκρίθηκε η αποτίμηση σε χρήματα και η καταβολή οφειλής σε δικαιούχους εργαζόμενους, λόγω μη χορήγησης γάλακτος και μέσων ατομικής προστασίας, για τα έτη 2012, 2013, 2014 και 2016.

Οι εργαζόμενοι συμφώνησαν, εφόσον στα προηγούμενα έτη συμπεριλαμβάνεται και το 2012 και είπαν ότι θα συνεργαστούν με την υπηρεσία ώστε αν χρειαστεί να γίνει προσαρμογή, να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη.

Βούλωσε αγωγός στη Δημητριάδος

 

Πρόβλημα υπάρχει με τους λιποσυλλέκτες στα εστίασης του κέντρου και όχι μόνο, όπως διαφαίνεται με αφορμή νέου περιστατικού με βουλωμένο αγωγό, σήμερα το πρωί στην οδό Δημητριάδος στο Βόλο, με αποτέλεσμα να γίνει εκτόνωση των λυμάτων στο οδόστρωμα, στο ύψος του Επιμελητηρίου.

Συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ κλήθηκε και πήγε επί τόπου, για να διαπιστώσει ότι ο αγωγός είχε βουλώσει  από λίπη που είχαν τσιμεντοποιηθεί, πανιά και λάδια.

Στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ εκτιμούν ότι η βουλωμένος αγωγός προήλθε από υλικά που πετούν ανεξέλεγκτα επιχειρήσεις εστίασης στην περιοχή, ενώ έγινε γνωστό ότι ο αγωγός που περνά από την περιοχή μεταφέρει τα στο αντλιοστάσιο Α2, στο λιμάνι του , που στη συνέχεια τα προωθεί στις Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ κατάφεραν να ανοίξουν ξανά τον βουλωμένο αγωγό μετά από περίπου μία ώρα, ενώ έριξαν πριονίδι στο οδόστρωμα και στο πεζοδρόμιο, διότι είχαν πέσει λάδια και λίπη και προκειμένου να μη γίνει ατύχημα.

 

 

O πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αρ. Σαββάκης τόνισε η προθεσμία για τοποθέτηση λιποσυλλεκτών στα εστίασης έληξε στις 30 Οκτωβρίου και τις επόμενες ημέρες έγιναν οι πρώτοι και συστάσεις στους καταστηματάρχες.

«Όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους που έγιναν αρκετοί καταστηματάρχες συμμορφώθηκαν, αλλά πολλοί διαπιστώθηκε ότι ή δεν τοποθέτησαν λιποσυλλέκτη, ή έβαλαν ακατάλληλους για επαγγελματική χρήση (οικιακούς)», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με τoν κ.  Σαββάκη, η ΔΕΥΑΜΒ θα κάνει ξανά ελέγχους στα καταστήματα εστίασης, καφετέριες κ.λπ. εντός του Δεκεμβρίου, οπότε και θα πέσουν τα πρώτα πρόστιμα, που ανέρχονται σε 200 €, όσο δηλαδή και το κόστος ενός λιποσυλλέκτη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση