Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στον Άρειο Πάγο η ΔΕΥΑΜΒ για τα “Αστέρια” Αγριάς
Στον Άρειο Πάγο η ΔΕΥΑΜΒ για τα “Αστέρια” Αγριάς

Στον Άρειο Πάγο η ΔΕΥΑΜΒ για τα “Αστέρια” Αγριάς

“H είναι υποχρεωμένη, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, να προχωρήσει σε κάθε ένδικο μέσο και παράλληλα να ενημερώσει αναλυτικά και την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης, για το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την πόλη.”

Tα παραπάνω τονίζει η της επιχείρησης και επισημαίνει: ” Προκαλεί ομολογουμένως κατάπληξη η απόφαση της πρωτοδίκου Βόλου, κ. Μπαλατσού, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για διακοπή των εργασιών για το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριάς, συμβάλλουσα έτσι, είμαστε βέβαιοι χωρίς πρόθεση, σε ένα επαπειλούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Δυστυχώς, ως από την απόφαση φαίνεται, επικράτησαν, ελπίζουμε προσωρινά, οι σοφιστείες και τα σαθρά επιχειρήματα εκείνης της πλευράς, που άκριτα και ανεύθυνα υπονομεύει συστηματικά τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών.

Αντίθετα δεν αξιολογήθηκαν, με τη δέουσα σημασία, τα νομικά, τεχνικά, οικονομικά και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος επιχειρήματα της , που έχει την ευθύνη ολοκλήρωσης ενός τόσο σημαντικού έργου για το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας.

Και ειλικρινώς, ως έκφραση αγωνίας και ανησυχίας, διατυπώνουμε το ερώτημα: Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη της πολύ πιθανής απένταξης του έργου, άρα και ματαίωσης του; οι “διαμαρτυρόμενοι” περίοικοι; εκείνοι οι επαγγελματίες της πολιτικής, που χρέωσαν με 10 εκατομμύρια ευρώ την επιχείρηση με το σκάνδαλο της και που επιδιώκοντας μια τυφλή ρεβάνς, οδηγούν και σε αυτή την περίπτωση την επιχείρηση στην οικονομική κατάρρευση;

Η Πρωτοδίκης, κ.Μπαλατσού, που για λόγους δικούς της, ανεξήγητους, πάντως, για την κοινωνία, αποφάσισε κόντρα στην κοινή λογική και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα;

Ως της ΔΕΥΑΜΒ, μιας επιχείρησης που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των πολιτών του Βόλου και μόνο αυτών, επισημαίνουμε τη δραματική ανάγκη να πρυτανεύσουν η σύνεση και η λογική και να ξεκινήσει η άμεση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου ζωής.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι βέβαιον ότι θα υπάρξουν καταστροφικές οικονομικές συνέπειες τόσο για τη ΔΕΥΑΜΒ, όσο και για το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας, ενώ απροσδιόριστες θα είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, στη δημόσια και ευρύτερα στην ποιότητα ζωής όλων μας.

Όλα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα και πλέον έφθασε η ώρα που όλοι, Δημοτική Αρχή, αντιπολίτευση, πολιτικοί, δικαστές και πολίτες οφείλουμε να αναλογιστούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Εμείς το πράττουμε με γνώση και συνέπεια έναντι της πόλης, μη υπολογίζοντας το όποιο κόστος. Ας ανταποκριθούν επιτέλους, όσο είναι καιρός και οι άλλοι”.

O Δικηγορικός Σύλλογος

Οι και τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής Βόλου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου ( ΔΕΥΑΜΒ), μέσω των , με αφορμή την έκδοση Προσωρινής Διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, επί αιτήσεως που αφορούσε την κατασκευή Αντλιοστασίου στην περιοχή –Αστέρια- Αγριάς, συνιστούν παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Οι συγκεκριμένες και τοποθετήσεις μαρτυρούν έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης των συνεπειών τους και είναι αντίθετες με το Νομικό πολιτισμό της χώρας μας.

Επιπλέον εκφράζουν απαξίωση στην Ελληνική Δικαιοσύνη και αποκαλύπτουν νοοτροπίες καθόλου συμβατές με την Ελληνική Συνταγματική Τάξη.

Ας αφήσουμε την Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ελεύθερα χωρίς πιέσεις απ΄ όπου και να προέρχονται.

Η ΔΕΗ

Εν τω μεταξύ, έργο ενίσχυσης του δικτύου ξεκίνησε να εκτελεί η ΔΕΗ στην περιοχή ΑΣΤΕΡΙΑ για να καλυφθούν στην συνέχεια οι ανάγκες ς του αντλιοστασίου στην περιοχή. Ήδη για το έργο έχει πληρωθεί η ΔΕΗ από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Σημειώνεται ότι με προσωρινή διαταγή της πρωτοδίκου χθες, μετά από ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι περίοικοι διακόπτονται οι εργασίες στο αντλιοστάσιο στα Αστέρια, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που θα εκδικαστούν.

Οι κάτοικοι εμφανίζονται καχύποπτοι που μία ημέρα μετά τη δικαστική απόφαση για αναστολή των εργασιών εμφανίστηκε συνεργείο της ΔΕΗ σήμερα το πρωί για να εκτελέσει το συγκεκριμένο έργο.

Κύκλοι της ΔΕΗ πάντως επισήμαναν ότι έχουν υποχρέωση να παραδώσουν το έργο έγκαιρα καθώς η ΔΕΥΑΜΒ έχει πληρώσει γι αυτό. «Δεν έχει σημασία αν γίνει και πότε θα γίνει το αντλιοστάσιο στο συγκεκριμένο σημείο ή κάποια μέτρα πιο πέρα.
Εμείς έχουμε την υποχρέωση να εκτελέσουμε το έργο σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» επισημαίνεται από την πλευρά της ΔΕΗ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση